En oppsummering av treningsåret 2020

2020 er over, men det stopper meg jo ikke fra å se litt tilbake på ting fra året. Nå tenkte jeg å gå igjennom treningsåret mitt, og det er en grunn til det, nettopp denne meldingen her som jeg fikk fra RunKeeper.

Med andre ord har jeg beveget meg litt i 2020, men det sjokkerer meg litt at av de 365 dagene vi har i året så var jeg kun aktiv i 73 av dem. Det er noe å ha i bakhodet for min egen del, men ellers er jeg godt fornøyd med resultatene. Jeg startet jo fjoråret med potensiell corona, og halve februar med konstante ryggsmerter. Men etter det så ble det hardtrening, så hard trening at jeg ødela beinet og måtte ta pause i en måned. Kanskje det ikke var så rart med lite antall aktive dager allikevel.

Foruten det så har jeg kjørt igjennom tidligere programmer, litt med hell og uhell, og på våren begynte jeg med noe ulikt meg, det å løpe utendørs. Jeg har aldri likt det før, og det er fordi at hver gang jeg har forsøkt, så har jeg endt opp med en ukes forkjølelse. Ja jeg kunne sikkert ikke kle meg, men jeg prøvde veldig mye forskjellige typer klær, og allikevel ble jeg syk. Men i fjor så begynte jeg i Mars å løpe utendørs, dette pga hjemmekontor og en ganske stillesittende tilværelse. For mye energi som måtte ut, og da det viruset herjet så mye og så var det ikke så mye annet man kunne gjøre. Og denne gangen fungerte det, jeg investerte i løpe tights, utendørs løpesko og en deilig pustende genser. Det ble en fast rute på 6,7 km, og fast rutine hver dag klokken 16. Fornøyd med det for å si det sånn.

Denne rutinen døde ut når sommeren kom og jeg mistet jobben til viruset, men tok seg opp igjen på tampen av året når vi begynte å jogge utendørs igjen, på vinterstid. Sognsvann-runden er veldig fin, 3,2 km med fin natur.

Det var vel egentlig det, jeg har en ny treningsplan for 2021, og den kommer det mer om veldig snart. Stikkordet er ukens anbefaling. Vi snakkes så lenge!

Owlando