Den siste dagen i August 2021

August kom brått, og en hverdag som arbeidssøkende tok brått slutt. For ja denne måneden her startet jeg nemlig i jobb igjen, etter et så altfor langt opphold. Det å jobbe igjen forandrer jo ganske mye, og det spiser jo ganske mye av tiden man før hadde som fritid. Og det er jo godt, for man kan så absolutt ha for mye tid til overs, så mye at man ikke setter pris på den engang. Det er lett å ta tiden for gitt når hver eneste dag er en fridag, dog økonomien tar støyten for friheten. Og med mindre inntekt så kan man jo diskutere litt om hva som skjer med friheten, for selve friheten er jo gratis, men det å gjøre ting kan til tider koste penger, sånn er det bare.

Nok om det, jeg begynte den 2. August i jobb på Ullevål sykehus for firmaet Sykehus Partner. Det er selvfølgelig som IKT tjenester, du hadde nok ikke funnet meg der som kirurg eller annet, jeg er ikke smart nok til den slags, og om jeg så var så hadde jeg heller ikke klart det. Noen jobber er ikke for alle, og operasjon og kirurgi er absolutt ikke for meg. Men IKT er for meg, til en viss grad, og derfor er jeg nå en del av gjengen på Ullevål. Vi står for utskifting av datautstyr på sykehusene i regionen Oslo og omegn. Hovedsakelig er det Ullevål, Rikshospitalet, Aker sykehus og Radium hospitalet. Til nå har jeg bare vært på Ullevål og Aker men jeg får vel snart nok besøke de andre lokasjonene.

Vi skifter hovedsakelig ut gamle Windows 7 PCer, og erstatter de med Windows 10 PCer, kort fortalt. Alle skal oppgraderes, men det tar tid, og det sier seg selv at det ikke kan gjøres til enhver tid. Det er jo nesten som jobben min i Bærum var, bare annet miljø. Kollegaene mine er super hyggelige, og jeg trives godt. En av de fikk jeg så vidt bli kjent med før han dro videre til Folkehøgskole, men sånn er nå det.

Den 2. September har jeg allerede jobbet der en måned, tiden flyr jo enda raskere når man har en jobb som opptar 7,5 timer av hverdagene. Men drømmen om fri i helgene er oppfylt, så langt det lar seg gjøre ønsker jeg alltid å ha fri i helger, nettopp for å kunne reise, når økonomien og vaksinasjon er på plass til dette. Den tid kommer.

På fritiden har det også skjedd mye denne måneden, man har jo måttet bli vant til å disponere tid nå som man ikke har all tid av dagen til disposisjon. Vanligvis har hverdagen min bestått av bare trening, venner og spilling, men i samme tid som ny jobb så har det kommet to faste innslag i uken. Nemlig Nerdelandslaget treff på Tirsdag, og LevelUp treff på Onsdag. Begge disse har jeg nevnt tidligere, men dette er jo en oppsummering, så jeg sier det igjen. Det at Nerdelandslaget treffes på Tirsdager er jo ikke noe nytt, men at LevelUp på Onsdag skulle bli en fast greie var jeg ikke klar over, men det er jo kjempe koselig, to nerde-dager i uken er helt perfekt. Og jeg må jo si jeg er litt star-struck og fornøyd med det å kunne henge med mine to favoritt podcaster på en ukentlig basis, det er jo ikke alle som kan det.

I går hadde jeg min første rutine stream noensinne også, jeg har jo aldri vært god på rutiner men jeg må jo starte et sted. Riktignok kom jeg en halvtime for sent til min egen oppsatte stream-tid, men hey, det er en begynnelse. Det ble en tre timers lang stream i godt selskap med folk fra Nerdelandslaget og vår Destiny 2 klan. Satser på å være mer punktlig til min egen stream neste uke, men hvem kunne vite at sola skulle servere 25 plussgrader og en mini reprise av sommeren nå rett på tampen av høsten?

Jeg har litt planer for September også, men jeg tenkte at det kan få lov å bli nevnt i en egen post som sannsynligvis kommer i morgen. Årsaken er at jeg må gå nå, jeg sitter i skrivende stund på Kaffebrenneriet og har nettopp drukket opp min is-mocca, og har ca ti minutter på meg til å komme på jobb. Vi blogges i September!

#owlando