En hyllest til Nerdelandslaget

Kjøttet går! Det er det denne posten begynner med, og nå skal det hylles, det beste laget som finnes, Nerdelandslaget. For en gjeng, for et community og for en magisk opplevelse. I helgen som var kjørte Nerdelandslaget i gang en 50-timers stream, noe som i seg selv er litt av en bragd å få til. Har du noengang tenkt over hvor lenge 50 timer er dersom du skal gjøre noe i strekk? Tenk litt på det, hehe

Med Stian Blipp og Andreas Hedemann i front så samlet laget seg for å levere underholdning og innsamling til et stort og viktig formål. Laget stiller sterkere enn noengang med nye trenere Ida Horpestad, Camilla Jørgensen, Hasse Hope, Sebastian Brynestad på laget. Backet av supergjester som Tete Lidbom, Aksel Hennie, Emilie Helgesen (Emzia), Martha Leivestad og en gjeng andre super troopers så holdt de det gående på hovedkvarteret House of Nerds.

Og fy for en helg, fyyyy for en helg! De gjorde en 12-timers stream i fjor for UNICEF da de samlet inn over en halv million på de tolv timene. Og nå holdt de det gående i 50-timer, på et sammensnekret skiftarbeid (hvem klarer vel og bør vel faktisk være oppe 50-timer i strekk?). Totalen endte denne gang på over en million kroner, en helt synnsyk sum når man tenker over det. Men Gud som de leverte varene, alle sammen, og det var som en eneste stor fest der alle som ville var invitert. Det var giveaways også, her kunne man delta selv om man ikke donerte, og doneringen var såpass åpent at du kunne velge alt fra 1 krone til ja, så mye du kan/vil. Alle monner drar heter det jo, og det ble vist i mange tilfeller. For eksempel når Frode Hauge lovte å gjøre så mange burpees han kunne på 1 time, der Komplett.no skulle matche med 50 kroner donasjon per burpee. Dette dro også med seg mange av oss seere, så flere av oss donerte alt fra 1krone per burpee og oppover. Det ble en enorm rekord på 521 burpees på en time, tenk hvor mye det blir til sammen. Sånt her skjedde mange ganger i form av utfordringer og det nå berømte Tier-toget, et fenomen som er så enkelt forklart at en person donerer en tier, sier at tier toget går, og så følger folk på med en tier hver, og ja, når streamen jevnlig lå mellom 500-1500 seere igjennom hele helgen så sier det seg selv at det ble penger på tier-toget også. Og temaet, ja jeg har ikke nevnt det enda, men det får sin egen seksjon!

Temaet: Mental Helse Ungdom

Snakk om det, det var temaet. Og det går på at det er ALTFOR mange som brenner inne med personlige problemer som tærer på psyken. Mange sliter, mange får ikke hjelp, mange tør ikke søke hjelp. Dette er et stort problem hos ungdommen, og innsamlingen her går til Mental Helse Ungdom slik at de får mer midler til å drifte ulike prosjekter. Som blant annet at donasjoner på for eksempel 900,- gjør at en ekstra ungdom kan få komme på sommerleir gratis. Det er mye tilbud der ute, men fortsatt altfor lite til at alle kan få de, og mange har også en prislapp på seg som ikke alle har råd til å betale. Derfor er det godt å se at Mental Helse Ungdom har disse prosjektene, og med helgens stream så har de fått mye hjelp og forhåpentligvis betyr dette en bedre sommer for veldig mange som trenger en oppmuntring eller bare noen å snakke med i sommer. Vær åpen, snakk om det!

Corona pandemien har nok også satt sitt spor for de som allerede hadde det vanskelig, mange som flyttet til nye byer langt fra venner og familie, som så ble satt til karantene og isolasjon. Ensomhet er det nok mange som har kjent på. Så dette her kunne ikke ha kommet på et bedre tidspunkt. For er det noe man ikke har følt på i helgen så er det ensomhet. Streamen var selvsagt gratis, du fant den på Nerdelandslagets Twitch-kanal, og der ligger den fortsatt om du vil se den. Samt mange høydepunkter dersom du ikke vil se hele, forståelig nok siden det er 50 timer. Men jeg kan love deg at om du prøver å se alle 50 timene, så er det god stemning all the way!

De benyttet seg av tjenesten spleis.no som er levert av Sparebank1, her kan man opprette spleis for en rekke årsaker, noe så stort som det denne gjengen gjorde. Men også til mindre og personlige prosjekter. Jeg selv har vurdert å gjøre noe lignende for å lage en fotobok, og det kan man faktisk gjøre på Spleis.

OG VIKTIG INFO HER:
Spleisen er fortsatt ÅPEN, du kan fortsatt bidra, enten du gikk glipp av det, eller om du bare har lyst til å bidra enda mer. Du finner den her på: http://spleis.no/nl og den er åpen i 4 dager til i skrivende stund. Feel like it, do it!

Tilskueren meg?

Så var det meg da, dette er jo en personlig blogg så her kommer jo min opplevelse av dette fantastiske sirkuset av et show! Bare se på programmet de la ut uken i forkant av showet.

//www.instagram.com/embed.js

Selv ble det spontan tur til Sandefjord for å nyte sommeren når den endelig viste seg. I et øyeblikk tenkte jeg det ble litt dårlig timing, men hey, jeg hadde de på ørene alle 12 timene i fjor når UNICEF streamen pågikk. Så jeg tenkte det samme denne gangen. iPaden ble med, og 30GB av min oppsparte data gikk med den helgen. Beste underholdningen jeg har vært med om på lenge, både fra de foran kamera, de bak kamera, og chatten og Discord communitiet var på, det var som en gigantisk digital fest. Stemningen var faktisk til å ta og å føle på, selv om man kanskje holdt på med andre ting. Selv kombinerte jeg det å høre på/se på med det å være på båttur, ligge å sole på terrassen, stikke av fra middag med jevne dopauser for å sjekke hvordan det gikk med streamen, og selv sykkelturen ble til å se på hvordan det gikk når Sebastian skulle få seg tatovering.

Hele showet ble også drevet av milepæler i donasjonssum, de hadde donasjonsmål der forskjellige ting ble gjort dersom målene ble nådd. Og la meg bare si at de ble til all grad nådd! Noen ble Drag-queen, noen måtte ta standup, rap-battles, farging av hår og tatoveringer ble tatt. Bare for å nevne noe. Det var liksom sånn at man kunne sette på streamen at any time, og så var det noe å se, god underholdning. Jeg prøvde hardt å få med meg mye, men jeg gikk dessverre glipp av mye av Sea of Thieves segmentet klokka 06 på morgenen fordi jeg satt oppe til 03 på natten å så at Ida og Emzia spilte skrekkspill. Men hey jeg prøvde, og takk Gud for at streamen er lagret på kanalen jeg linket til tidligere. Jeg har planer om å sette meg ned noen kvelder å se ulike segmenter i sin helhet. Og som mange nevnte i streamen så håper vi det blir en årlig greie, for dette her er definitivt ett av årets høydepunkter.

Samfunnet, samholdet, landslaget!

Og for et samhold, det må virkelig hylles så langt det går. Tenk at to menneskers lidenskap og idee om å lage en podcast ble til noe sånt, noe så stort og godt. Discorden og streams er alltid et sted man kan gå til dersom man vil “henge” med noen. Og det litt rart det der, for veldig mange av oss har aldri møttes, men allikevel er vi venner og kan “henge” sammen flere dager i uken via spill, chat eller whatever. Og det er fantastisk! Selv har jeg fått nye venner blant annet på havet i Sea of Thieves, Animal Crossing, Destiny 2. Utrolige vennskap der jeg til og med har møtt noen av de jeg har spilt med. I tillegg så er det alltid noen å snakke med på Discord communitiet, om man så våkner klokka 04 på natta så kan man alltid finne noen å prate med der, og det er overraskende mange som faktisk er pålogget i de mest sene/tidlige nattetimer. Og temaene er det flust av, det trenger ikke bare å være spill. Jeg vil si Discorden har alt mellom himmel og jord, og maken til samfunn skal du lete lenge etter vil jeg si.

Inkluderingen er også på høyt nivå, så høyt det går å sette det på vil jeg si. Tidligere fikk vi åpen invitasjon fra Stian og Andreas til å komme på innspilling av JulePodcast spesial da vi alle var med som live publikum og deltok i konkurranser. En gjeng av oss møttes i fjor sommer på Nerdelandslagets sommertreff, og det var helt utrolig å ha en så stor gjeng der man kunne prate med alle og vi var knyttet sammen av en stor interesse og lidenskap for gaming. Selv har jeg aldri opplevd noe liknende, og kan aldri få rost det nok. Og selv hovedtrenerne er utrolig tilgjengelige, de prioriterer å ta seg tid til communitiet på en helt annen måte enn andre communities jeg har vært med i. Og hva mener jeg med det? Jo som regel når du er med i fancommunities så er det jo ikke så ofte at du noengang kommer i kontakt med folka som driver det. Kanskje stor sammenligning, men jeg ser på det faktisk på samme måte som om jeg skulle ha Shakira på direktemelding og spørre henne om vi skal gå ut å ta en brus, og at hun faktisk gjør det. Selv har jeg spilt både med Stian og Andreas, og det å vite at man faktisk kan sende de en melding om de vil være med på noe, så er det bare å gjøre det. Og har de tiden, ja da er de faktisk med! Det er også unikt vil jeg si!

En annen ting jeg vil nevne er at jeg synes det er viktig og bra at synet på gaming har endret seg igjennom årene. Selv vokste jeg opp på bygda der våre fritidsaktiviteter var fotball eller håndball, som en person med elendig motorikk så var det ikke der jeg følte meg hjemme. Mamma og pappa ga meg en SEGA Mega Drive og der fant jeg mitt hjem, som så mange andre. Forskjellen i dag er at det er mer akseptert i samfunnet å game, det er ikke underground lengre, og stadig flere omfavner spill. Spesielt nå med tanke på pandemien så tror jeg det er mange som har snudd på flisa med sin mening angående spill. Jeg kjenner et knippe folk som aldri så poenget med spill, og nå har jeg de på vennelista og ser de som regel har vært aktive noen timer hver dag. Og Nerdelandslaget er med på å styrke, fremme og å dele gaming opplevelser mellom folk i Norge. Hvem vet, kanskje om noen år så ekspanderer de, hvem vet hvor det kan gå herfra, når de klarer å samle inn en million kroner på en helg, så vil jeg si at alt er mulig!

Kjøttet går!

//www.instagram.com/embed.js

Owlando