Vinter midt i Mai

Det føles litt rart når det plutselig snør igjen, det er Mai, og det er Norge, så det er absolutt ikke umulig, men det føles rart. Været i Norge i April-Mai perioden er like godt blandet som en godtepose kjøpt av en tilfeldig person, du vet aldri hva du får. I går når jeg var ute på min løpe-runde så fikk jeg oppleve både snø, regn og hagl på den halvtimen det tar å fullføre runden. Og det fikk meg til å tenke tilbake på for eksempel sommeren for to år siden, da det var iskaldt 17. Mai, men dagen etter det så kom en tre måneders lang hetebølge. Og for mange år tilbake så reiste jeg og pappa til Paris, da var det så varmt at shorts og t-skjorte var det eneste fornuftige å gå i, det var sånn ca 15. April om jeg husker rett. Og nå sitter jeg her i Mai og når jeg skriver så snør det. Sola skinner, men det snør, og jeg regner med at så snart sola får varma opp litt så blir det regn igjen.

For så vidt går det greit når hjemmekontor og Corona fortsatt er en ting, dog det ser ut som det også dør ut for tiden. Godt er vel det siden samfunnet rundt her ser ut til å kollapse. Nyhetsmediene har igjen hverdagslige saker om alt og ingenting, Corona overskriftene er færre, og ingen følger med på tallene lenger. Jeg gjorde det mye de første ukene, men etterhvert så ble det ikke så spennende lengre, dog man vet aldri når bølge nummer to kommer, i følge noe jeg leste i går så har et nytt utbrudd begynt smått i Kina. Vi får se om vi er bedre forberedt nå dersom det er tilfellet. Folk i Norge jubler for å få barna sine avsted på skolen igjen, det ble visst litt for mye kjernetid for familiene, og tallene på antall brudd og lignende er vel en kurve for seg selv. Leste et annet sted at det er under denne perioden her at folk innså at det ikke var læreren som var problemet på skolen, men ens eget barn.

Mye moro man skal lese, og TikTok hadde nok aldri helt blitt det det har blitt i dag dersom Corona ikke hadde hendt, beklageligvis gjelder nok det samme for Animal Crossing spillet. Og jeg skal ikke si noe på det, noen ting kom i grevens tid for å hjelpe folk som satt hjemme i karantene og/eller frykt. Folk trengte, og trenger et sted der de kan få uttrykt seg, enten det er via å bygge en digital øy med søte dyr, eller å lage teite videoer på en Instagram-klone. Må vel selv innrømme at jeg har vært turen innom der, og må si jeg beundrer folks kreativitet, det morsomme er jo at stadig flere eldre kommer innpå plattformen.

Og hva har jeg gjort i det siste? Nei ikke så fryktelig mye, jobbet, trent, skutt folk i CoD Warzone med venner, spilt fotball med rakettbiler, og selvfølgelig tilbrakt mye tid på min egen digitale øy. Hey, jeg har endelig fått en høne til å flytte inn på øya mi!

Tenk at 2020 som skulle bli mitt nye reiseår, ble til at jeg sannsynligvis ikke får reist utenlands at all. Planen var liksom klar, Berlin, Madrid, Paris, og Wien, en langhelg hver måned. Men det ble heller til permanent opphold hjemme og på øya Tikal. Får håpe det blir bedre med flyvninger innenlands i alle fall, kanskje man får tatt seg en tur Nordover eller Sørover i det minste. For å være ærlig så lenge denne virus tingen skal holde på så er jeg litt redd for å faktisk reise ut selv, ikke pga viruset i seg selv, men på alt det tullet som oppstår hvis man får det. Da blir det for det første karantene, mulig sykehusbesøk (dyrt i utlandet), og så blir man jo låst fast både der, og når man endelig kommer hjem så venter det en ny karantene. Hvor lenge avhenger vel av hvordan situasjonen er i landet der man kom fra. Så nei, jeg tror jeg like gjerne kaller 2021 for reiseåret, og slår meg til ro med det.

Hva var det jeg skulle skrive om igjen, det glemte jeg, men det ble nå en liten en for tanke-bobla det her, så vær så god. Oh, by the way, jeg har litt planer om å begynnne litt mer med streaming fremover, du finner meg på Twitch her.

Owlando