Veien hjemover

Tidlig morgen, nok engang, men det er siste gang nå på en stund. For i dag går veien helt hjem, etappen er fra Trondheim og til Kongsvinger. Og siden været er såpass bra så blir det tur innom Røros også. Frokosten på hotellet ble spist ekstra tidlig siden dette er en lengre etappe, og det var greit å komme avsted tidligst mulig.

Etter en stund kom vi frem til Røros, en plass jeg aldri har besøkt selv om jeg har passert forbi her flere ganger. Det er jo på verdensarven over eldste bevarte byer, og ja, det føltes ut som en liten tidsreise å gå i gatene der. Skulle bare ønske biler var forbudt i hovedgaten og sidegaten, da hadde opplevelsen vært komplett. Jeg hadde stort håp om å kjøpe en souvernir der, men det var ikke noe som fristet, så det ble en vaffel på kaffestuggu istedenfor, og ja det er ikke skrivefeil fra meg, men sånn er dialekta oppi her.

Veien fra Røros til Elverum var ugudelig lang, det kan ha noe med at jeg var sulten, men uansett var den lang. Det virket aldri som om vi skulle komme frem til Elgstua, jeg tror det gikk to og en halv episode av Nerdelandslaget før vi faktisk kom frem. Og en ting er når vi kjørte i Nordland, der var naturen spennende, men her oppe var det bare samme veien og samme utsikten stort sett hele veien fra Røros og nedover. Det slo meg nå egentlig at naturen på Østlandet er ganske kjedelig satt opp mot naturen i Nord-Norge.

Men vi kom frem til Elgstua til slutt, og det ble et godt måltid før turen bar videre fra Eleverum og hjem til Kongsvinger. Det var sykt godt å komme hjem også, og tanken på å vite at de neste dagene så skal vi ikke opp tidlig for å kjøre mange timer i bil. Jeg er lei bil for en liten stund nå egentlig. Det første jeg gjorde når jeg kom hjem var å ta meg et langt varmt bad i badekaret. Gud som jeg elsker badekar!

Nå var turen ved veis ende, i morgen blir enda en reise, tilbake til Oslo, og der venter nok mye bilderedigering. Det er faktisk første turen på så lenge jeg kan huske, at jeg faktisk fylte opp et minnekort. Resten av kvelden i kveld går med til å se på Ju-On serien på Netflix, en sånn semi-skummel serie som tar for seg opphavet til The Grudge, eller Ju-On som det heter. Takk for meg, og takk for følget. Det har vært en utrolig, fantastisk og vidunderlig tur. Været var så og si perfekt hele veien, og vi rakk å se utrolig mye på disse ti dagene. Norgesferie er absolutt verdt å gjenta!

Owlando