Farvel Singapore, hei Filippinene

Nok en tidlig morgen, til tross for en sen natt. Men nå var det på tide å komme seg av gårde, den lette pakningen jeg har hatt måtte nå erstattes med en ny en. Ut på tur igjen, i dag skal jeg reise fra Singapore og til Filippinene. Men først skal jeg se meg litt om i nærmiljøet.

Det ble en ganske god tur i området, jeg fikk besøkt et stilig tempel med mer enn nok av figurer. Jeg fikk også prøvesmakt ulik mat og drikke som jeg tidligere har latt være, men jeg får håpe det går greit. Er ikke godt å si hva alt var, men det smakte nå innmari godt i alle fall. Fant ikke bildet av det så beklageligvis får jeg vel aldri noe innspill på hva det kan ha vært, men hey, du får tak i det på markedet i China town. Nå var neste stopp flyplassen og veien videre til Filippinene. Å fy som jeg gleder meg til å se “paradiset” som jeg alltid har kalt det.

Flyturen gikk greit, jeg husker ærlig talt ikke helt hvordan den var, for kjenner jeg meg selv rett så sov jeg meste av den. Og det var like greit, for varmen tærer på, og jeg skal jo ikke akkurat til et kaldere sted nå heller.

Når jeg vel ankom Filippinene så var det viktig å orientere seg skikkelig, nytt land, ny storby. Det første var å få tak i et kart og å så finne veien ut av flyplassen, ut i varmen igjen så var solen alt på vei ned. Men på dette stedet hadde jeg heldigvis kontakter så jeg i alle fall ikke stod helt alene i å finne frem her. Byen heter Manilla, og fy så stor den er, ganske forurenset også som de fleste storbyer. Nok engang så må jeg si jeg får innsikt i hvor liten en by Oslo faktisk er. Det ble en taxi fra flyplassen i mangel på forståelse på buss rutene, og rett og slett fordi jeg måtte rekke frem til hotellet før en viss tid for å få beholde rommet.

Det gikk greit, dog turen tok to timer takket være kø, og atter kø. På hotellrommet ble det bare å slenge fra seg bagasjen da jeg allerede hadde en avtale på en restaurant i nærheten, en rooftop restaurant igjen, et herlig måltid og en herlig utsikt.

Så da var jeg kommet hit, enn så langt alt bra, mørket skjuler Manillas sanne utseende, men i morgen er en ny dag, her har jeg litt flere dager på meg. Sant skal sies så har jeg ikke bestilt returen enda, så i morgen skal det planlegges. God natt!

Owlando