Planleggingsdag i Manila

Sola stod opp tidlig, som alltid, varmen kom kjapt og fra balkongen kunne jeg se at Manilla så mer praktfullt ut på natten. Nå så det egentlig ut som enhver storby, forurensning, trange og fylte gater, men heldigvis skal jeg ikke være her sånn veldig lenge. Men i dag blir jeg her, for det skal planlegges.

Etter gode tips og mye surfing på TripAdvisor så ble det sakte men sikkert lagt en slagplan. Jeg har jo tidligere sett mye bilder av sånne sjokolade-topper i Filippinene. Det er ikke sjokolade-topper, men små fjell som ser ut som det. Og en annen ting veldig vanlig for dette området er å svømme med hval-haier, og å se verdens minste aper, Tarsier apene. I samme tid vil jeg prøve å få med meg Cebu, og å kjøpe tørket mango derfra. Det er allerede litt av noen mål, så det ble mye frem og tilbake på hotellrommet.

En halvveis plan ble lagt, og etter å ha funnet ut hvordan man kom seg til de ulike stedene ble det raskt klart at det var på tide med mer fly. For å komme meg til de områdene måtte jeg fly til Tagbilaran, og videre derfra ut til Cebu. Der lå heldigvis både apene, sjokolade-toppene og hval-haiene relativt nære hverandre. Men før noe av det der kan fikses så trenger jeg å kjøpe litt utstyr, blant annet en våtdrakt. Da ble det faktisk en aldri så liten shoppingrunde på et mega senter. Det var faktisk litt morsomt, for mye her var ganske billig takket være kursforskjellene mellom Norske kroner og Filippinske Pesos.

Det ble en lang dag på senteret, og i samme tid ble flybilletter og planer for morgendagen lagt. Opp tidlig, og ta flyet til Tagbilaran, det er målet. Men for i dag er det gjort nok, det ble en sen kveld utenfor kjøpesenteret, nyte solnedgangen med noe fastfood i hånda før veien gikk tilbake til hotellet.

Owlando