Møtet med Jurong fuglepark

Det er tidlig og klokka ringte, mine roomies var døde som vanlig, det er tydelig at de kom til Singapore for festingens del. Men oppe var jeg, og klar for å reise avsted til et stort høydepunkt for denne destinasjonen, nemlig fugleparken i Jurong. Og nå spør du kanskje, hvorfor dra til en fuglepark når du er i Singapore og du kan se så mye annet?

For de som kjenner meg er svaret lett, og for de som ikke kjenner meg skal jeg gjøre svaret veldig lett, jeg elsker fugler. Har alltid gjort det, og vil alltid gjøre det, siden jeg var liten har fugler fascinert meg, aldri helt skjønt hvorfor. Men jeg kan fortsatt den dag i dag stå å se på fugler i timevis, det er bare noe veldig fascinerende med dem, og det er jo litt moro å tenke på at de er de eneste dinosaurene som overlevde fra den tiden også. Vi har jo fugler overalt, i så mange farger, former og fasonger, og her i fugle parken kan jeg endelig se masse av dem.

Parken var enorm, det første jeg la merke til når jeg kom frem var hvor stort det var, og de hadde også delt inn områdene sine litt slik at det var greit å navigere etter ønsket verdensdel eller tema. Og fugler var det overalt, og Gud som jeg koste meg. De hadde også fugleshow, der det blant annet var pingviner som fremførte fiskeløp, papegøyer som syklet og ørner som demonstrerte hvor gode de var til å jakte. Det var store distanser men heldigvis var det fugler overalt, så jeg fikk tatt meg god tid, og kameraet mitt gikk veldig varmt den dagen.

Her hadde de klart å samle en enorm mengde av verdens ulike fuglearter, og for en fugle elsker så var jo dette paradiset. Men samtidig så fikk jeg bevitne noen foreldre som ikke akkurat ville vunnet årets foreldre prisen. For er det noe man ikke gjør så er det å ta med seg barnet sitt som har fugleskrekk. Men det hadde disse foreldrene gjort, og jeg syntes så synd på jenta som var ca ti år, hun skrek, gråt og løp, for det flakset jo fugler overalt. Jeg vet ærlig talt ikke hva foreldrene der tenkte med. Jeg fikk sett mye fugler jeg nylig har blitt kjent med via oppholdet i Australia, spesielt Lorikeets. Det er utrolig vakre og fargerike papegøyer, og jeg har alltid hatt lyst på en sånn. Jeg tok mange blinkskudd herfra, men for å unngå å lage en altfor lang bloggpost på det, så kommer det til å dukke opp bilder under porteføljen min her, og på Instagram kontoen min.

Etter besøket i fugleparken var det på vei tilbake til China Town, og sånn halvveis begynne å forberede for morgendagen. For dette var siste dagen i Singapore, i morgen bærer det avsted til Filippinene. Et sted jeg har drømt om i årevis, et øyparadis uten like. Men først måtte jeg jo ta en sånn der selfie foran et av Singapores ikoniske bygg.

Det ble en sen natt også, for jeg skulle jo krysse av det siste punktet på listen, så det ble en tur ut på en jazz klubb, som tydeligvis var veldig populær. I samme tid så fikk jeg med meg at det var kåring av Miss Singapore (sannsynligvis ikke den ekte konkurransen), og da var det jo ekstra moro å få bevitne hele konkurransen i godt selskap av tilfeldige folk. Noen øl ble det også, men jeg husker ikke helt hva de het, og jeg mener jeg trasket hjem i 3 tiden på natten. Godt at flyet ikke skulle dra før sent på dagen. Planen er jo å få sett litt mer i China Town områdene rundt før jeg finner toget til flyplassen. Mer om det kommer i morgen.

Owlando