Kronen synker som Titanic

Da jeg våknet i dag og sjekket VG.no, noe som har blitt en vane by now, da leste jeg noe som gjorde at jeg sperret opp øynene. Den Norske kronen har tatt et stupdykk, det er jo selvfølgelig på grunn av detta viruset, men jeg må innrømme jeg aldri hadde trodd det skulle påvirke absolutt alle aspekter av verdenen. En ting er at alt blir avlyst, men nå går jo ting konkurs, folk dauer, krona stuper, og Oslo ser ut som en spøkelsesby.

Jeg som hadde sånne planer om å endelig kjøpe meg de Sonic tingene jeg ville fra SEGA shop, men nå er det absolutt ikke så smart, sist jeg sjekket oppdateringen så var det nesten 12 kroner for en dollar. Med andre ord netthandel er ikke så smart nå, dessverre. Men mitt spørsmål rundt det hele her er om alle har levd på lån og penger de egentlig ikke har? Jeg har selv opplevd den biten av livet men til forskjell så er jeg en privatperson med egen og privat styring av min egen økonomi. Store selskaper derimot, de har enorme summer å håndtere, og de har ganske mange eksperter som også håndterer økonomi, og burde forutsett diverse ting.

Ser jo nå at giga bedrifter sliter og flere av de faller, da tenker jeg alltid, de der har gjort som meg en gang i tiden. Brukt en helt voldsom mengde penger mer enn de har, noe som de så er avhengig av å tjene inn igjen for å klare sitt lån. Og selvfølgelig, skal man kjøpe ti til femten fly, så må man jo det, men her trodde jeg jo at på et tidspunkt der de er nå, så hadde de bygget seg en buffer som gjør at de kan drive bedriften trygt og samtidig ha en sikkerhet i at de kan overleve en stund med lavere inntekt. Jeg ville i alle fall trodd det, men istedenfor å ordne et slikt nett så har de vel ekspandert, og da går det jo mer penger ut. Det er rart å se så store firmaer slite, dette er jo uansett summer så store at jeg sikkert får hjerteinfarkt bare av å tenke på det, så det gidder jeg ikke. Men litt tankefull blir man jo, og nå som mange store firmaer får støtte og krisepakker fra staten for å i det hele tatt klare seg, da er det lov å gruble litt.

Hvem skal få, og hvem får ikke, og hvorfor?
Det er jo også et spørsmål, og siden jeg er inne på fly så kan jeg vel fortsette der, nå som SAS har fått støtte, så er det jo flere som vil spørre om det samme. Og hvorfor skal noen få, og andre ikke, i det konkurranse markedet vi har så er det jo ganske urettferdig at en aktør får massiv støtte mens andre må klare seg på egen maskin. Sånn i min teori så burde vel alle tenkt så langt at de burde klare seg på egen maskin, men hey, Corona! Det snur alt på hodet, og viser hvordan hver enkelt takler hverdagen.

Det var dagens lille tankeutblåsning, håper alle holder seg friske!

Owlando