Corona er her fortsatt

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke trodde hverdagen skulle bli så forandret når et nytt influensavirus dukket opp. Men siden jeg skrev forrige innlegg har mye skjedd, kort og godt har store deler av Norge stengt. Treningssentre er stengt, kinoer er stengt, restauranter er stengt, sosiale samlinger er avlyst, og ikke minst er skoler og offentlige arbeidsplasser satt til å ha hjemme undervisning og hjemmekontor.

Når man går i Oslo sine gater i rush tiden nå så merker man at det er omtrent som mengden du forventer å finne der på en Søndag morgen klokken 09:00. Det er nesten helt folketomt, og det til tross for at sola skinner og det egentlig burde kry av folk, men nå holder folk seg hjemme. Folk har hamstret mat og annet i tilfelle dette blir en lang periode. For øyeblikket er det meste stengt inntil to uker til å begynne med, men hva som skjer etter det er uvisst. Det virker ikke som om viruset har planer om å avta med det første. Jeg leste et sted at en spåmann hadde sagt at i 2020 ville et virus komme å herje i noen uker, før det ville bli like raskt borte som det kom. Jeg håper egentlig han har rett, selv om jeg egentlig ikke har så stor tro på det.

Men når jeg snakker om endret hverdag så var egentlig ikke min hverdag så forandret, jeg har nemlig en jobb som kind of krever at vi er fysisk på lokasjon, uten mulighet for hjemmekontor. Det endret seg for så vidt i går, da vi fikk beskjed om at vi skal bli en del av IT support telefon teamet. Og i skrivende stund sitter jeg på telefonlinje å venter på innringere, jeg har tre skjermer å jobbe på, og kommunen spanderte nettopp lunsjen, så det er jo ikke helt feil.

Det er viktig å prøve å se lyst på situasjonen vi er i, jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få krysse av dette på min bucketlist. Og iallefall aldri at det skulle komme før det punktet om å nyte en Tequila sunrise på Hawaii. Men hvem vet, ting skjer, og man får bare gjøre det beste ut av det. Enn så lenge så er jeg frisk iallefall, og det får man bare takke for. Ta vare på hverandre, og hold avstand, slik som du sikkert har hørt hundrevis av ganger allerede.

Owlando