Hei Lofoten (Dag 3)

En tidlig morgen og en god frokost på hotellet, været har forbedret seg for i går og det er snart klar for et lite cruise i Trollfjord.

Det er kaldt, det føles rart å si det etter flere uker med stekende varme. Men det er kaldt, og det er godt, enn så lenge. Været var perfekt for å se havørn sa kapteinen i det vu gikk ombord på MS Øykongen. Vel ute på vannet så fikk vi en følgesgjeng etter oss, en gjeng måker.

Men det var jo ikke helt måker som var hovedpunktet på turen, eller kanskje var de det, det var iallfall veldig gøy for barna å mate dem. Og minst like gøy for meg å fotografere de flyvende vidundrene der de febrilsk prøvde å være første mann til fisken. Men stjerna dukket også opp underveis, nemlig havørnen.

Havørnen var like majestetisk som i går, som kongen i luften cruiset den rundt før den tok fisken til måkene. Måkene flyttet seg straks og kongen fikk måltidet før den fløy vekk for å nyte måltidet i fred og ro. Måkene ble værende igjen med håp om mer mat.

Etter cruiset dro vi inn til Svolvær kjøpesenter og kjøpte oss lunsj. Det ble pasta Carbonara på meg igjen, denne gangen laget de den riktig. Selv om jeg faktisk synes den de laget feil i går var bedre. Vurderte å si det, men lot det være. Etter maten dro vi videre til Leknes, hvor vi skal være siste natten før vi ferjer over til Bodø igjen. Lofoten har vært helt fantastisk, og jeg må si det frister sterkt å reise opp hit igjen. Maken til landskap har jeg aldri sett, noe av det nærmeste jeg kommer til er at det er som en blanding av Krabi kysten i Thailand men med landskapet til Batanes i Filippinene. Jeg elsker Lofoten, rett og slett.

Owlando