Hei Lofoten (Dag 2)

Klokka ringer tidlig, det er like lyst ute som når jeg la meg, jeg begynner å bli vant med at det er lyst ute hele tiden. I dag var første punkt et høydepunkt, nemlig Havørn safari ute i Trollfjorden. Noe jeg har ønsket lenge, for ti år siden begynte jeg på folkehøgskole, og der var en tur til Lofoten det første som ble gjort. En uke tror jeg det var, med havørn safari og hele pakka. Men den gang var ikke jeg med, for jeg begynte tre uker senere enn de andre på grunn av bosituasjon i Oslo.

Jeg møtte opp på kontoret til XXLofoten klokka 10, og der var det flere som var klare for tur. Merket kjapt at det var dumt å ikke ta med varmere klær nordover, men det er ikke så rart når de to siste ukene har hatt temperaturer over 25 og man har holdt på å stekes til døde. Men heldigvis så hadde de utstyr der, varmedress, hansker og briller. Jeg trodde ikke jeg kom til å få bruk for brillene, men det skulle vise seg å være feil.

Båten var en speedboat, og den svarte til forventningene. En liten rolig tur ut havna før det brøt løs, det var som å sveve over vannet. En ganske herlig følelse, hadde det ikke vært så dyrt hadde jeg gjort det igjen alene bare for den følelsen.

Vi sakket ned når vi ankom hovedstjerna på turen, ørnen. Guiden fortalte at siden ørnen ikke kan dykke så er strategien dens ofte å overvåke måkene, og at den slår til når måkene har skaffet seg mat. Litt sleipt, men ganske logisk. Det fikk vi bevitne når en av måkene stakk av med silden som ble kastet uti, den spiste og koste seg. Men etter litt dukket ørnen nedover fra himmelen og måken fikk brått hast på seg og fløy avsted. Etter seg kom ørnen i full fart, de forsvant ut av synet. Men ørnen steg opp med en fisk i klørne så noe sier meg at måken mistet det måltidet.

Ørnen er en fascinerende fugl, og det var mange av dem vi fikk se på turen. Mye interessant historie om fiskerlivet, gårdene og livet generelt heromkring. Alt i alt var dette en suveren tur, og det kommer til å komme mye flere bilder her etterkvart. Selve redigeringen blir gjort når hele turen er over, men det blir lagt ut litt nå on-the-go.

Etter turen ble det et kjapt måltid på en lokal restaurant, det ble Pasta Carbonara, men sikkert en Lofot utgave av den. For det var ikke likt carbonara på noen måte, men det var veldig godt. Og jeg kan se for meg en variant som denne bare med litt chilikrydder i hadde vært helt himmelsk.

Så gikk turen videre til Henningsvær og hotellet der, vi skal bo på et av de tradisjonelle hotellene der. Når vi ankom så blåste det voldsomt og kulda satte seg i kroppen. Det ble til at vi hvilte litt inne på rommene og nøt utsikten utenfor. Vinden hylte og fuglene ble slengt hit og dit, da var det godt å krype under dyna litt og der sovnet jeg litt. Og godt var det, vi ventet litt før vi gikk ut, min plan for kveldens middag var å endelig kaste meg på fiskebølgen.

En times soving gjorde godt, og så ble det omsider middag!

Dette er skrei, ærlig talt vet jeg ikke hva det er annet enn fisk. Jeg har så lite kunnskap om fisk, og jeg er heller ikke noen fiskespiser, men i dag måtte det til. Kan jo ikke ha vært i selveste Henningsvær uten å ha spist fisk! Og fy så godt det var!

En kald skål, et glass kald Cola og fin utsikt er hva kveldens middag hadde som bonus. Middagen ble spist på den Blå fisk. Vi er på hotellet Henningsvær bryggehotell, og her er det nice.

Kvelden ble avsluttet med en gåtur i området, en masse fine bygg å se, og mye historie å få med seg. Det blåste så mye at vi var halvveis frosne når vi kom inn igjen, men det var en fin gåtur. Og ekstra digg var det når de fyrte opp peisen i storstua på hotellet. I morgen blir det cruise og muligens en liten topptur, vi blogges!

Owlando