Hei Lofoten (Dag 1)

Det ble sent i går ettersom vi dro ut for å skue midnattssolen ved stranden, men det var absolutt verdt det. Alle bør oppleve det der en gang dersom man ikke har det. Nord-Norge er fantastisk, og Lofoten leverer varene! I dag ble det til tross for sen kveld, en tidlig frokost, på Lofoten rorbu hotell, en plass ganske nært Moskenes kaia.

Frokosten var enorm, her fant man egg, bacon, skinke, ost, og masse ulikt syltetøy. I tillegg var det også vafler og vannmelon til dessert. Jeg gjorde feil og tok vafler til dessert, begrunnet med at jeg aldri har vært noe særlig glad i tung frokost. Men jeg ble nå såpass stappa av vaflene og, så kanskje jeg heller skulle tatt det andre, uansett så var det godt.

Vi dro like så godt tilbake til den stranda der vi var i natt, Rambergstranda. Her var det fortsatt like fint selv om vi nå har dag-sol og ikke midnatt-sol. Dette er og blir som en fusjon mellom syden og Norge, i beste forpakning.

Videre gikk turen til Nusfjord, der vi har vært for ti år siden men ingen av oss husker noe av det. Det blir annerledes denne gangen, for fy f hvor fint det var her. Godt man ikke er redd for fugl forresten, for her er det mye måker, sånn bokstavelig talt overalt. Dette er et av de eldste fiskestedene i Norge, og det har sin gode gamle sjarm enda. Jeg fikk også tatt bilde av meg selv sammen med en død fisk her, det er amazing!

Videre gikk turen til Svolvær, her skal vi bo for natten. På Thon Hotel Svolvær. Fint plassert sånn midt i sentrum, jeg vet ikke om det er helt korrekt men det føles nå slik ut. Vi sjekket inn her, la fra oss tingene og dro ut for å spise, det ble Peppes igjen da. Men pizzaen der er alltid god, sånn nesten iallfall.

I samme tid planla vi litt fremover, så allerede i morgen skal jeg ut med en sånn båt du ser på bildet ovenfor, jeg skal jakte havørn. Og før du dreper meg, NEI jeg skal ikke skyte noen ørn, jeg skal ta bilder av den. Prøve så godt jeg kan iallfall, og håper at jeg klarer å få tatt et blinkskudd eller ti.

For å gå av oss maten så gikk vi en lengre tur bortover kaia og mot Svinøya som den så fint heter. Her fikk vi litt historie, som blant annet det at halve Svolvær ble kjøpt opp av en fyr for 300 et eller annet. Enten så var den valutaen veldig sterk, eller så var Svolvær ikke verdt så mye, eller kanskje en blanding. Han gjorde et kupp vil nå jeg si, det hadde sikkert han også sagt hvis han hadde levd, men dette skjedde tidlig på 1800-tallet. Nå er det straks kvelden og jeg stresser med å få lagt ut dette før det skifter til Tirsdag, og så blir det rett til køys for å være uthvilt til Havørn safari i morgen. Vi blogges!

Owlando