De yngste barna skal på skolen?

Fylkesmannen i Vestland mener man bør vurdere å gjøre gradvis endringer i vedtaket om stenging av barnehager og skoler.

Source: Fylkesmannen i Vestland: Foreslår at de yngste barna får gå på skolen – VG

Veldig nysgjerrig på en av dagens overskrifter på VG.no. Der det nå blir vurdert om å la de yngste barna begynne på skole sånn gradvis igjen. Andre land sperrer av sine grenser helt, og som i Italia så blir de faktisk bedt om at ALLE holder seg hjemme, Spania hadde i natt over 500 dødsfall på en og samme natt, og her vurderer vi å åpne skolene?

Jeg har ikke barn, men jeg kan ikke se for meg at foreldre er gira på å sende sine barn på skolen på bakgrunn om en teori at kun de eldste og de med andre sykdommer blir rammet hardest. Dette ble jo motbevist her i vårt eget land da noen under 30 og noen rundt 30 årene også ble lagt inn på sykehus til intensiv behandling. Hva om det plutselig viser seg at småbarn også kan bli smittet, eller at viruset utvikler seg slik at det faktisk blir tilfelle.

Spania ber oss i dag om å forberede oss, Italia ba oss om det samme for to uker siden, og her vurderer vi faktisk å gjenåpne skoler. Jeg klarer ikke skjønne det, og derfor måtte jeg absolutt blogge om det. Det hjelper å få ting ut på papiret, eller i bloggen i dette tilfellet, og det er jo akkurat det denne kategorien er for.

Owlando