Jeg er lei Coronaviruset

Jeg er lei Coronaviruset, og jeg har ikke engang fått det enda!

Det er Mandag morgen og jeg er fortsatt fri for Corona virus til tross for en arbeidsplass midt i en Corona-gryte. Fornøyd med det, men hvor lenge vil det vare, og bryr jeg meg egentlig så mye.

Ja jeg bryr meg, men ikke for min egen del, en for mamma og pappa sin del. Selv kan jeg godt ta litt Corona, og hvis helsedirektoratets spådom stemmer så vil jeg nok få det uansett da de mener 80% vil bli smittet over tid. Så ja, jeg kan som gamer godt ta litt Corona, to uker hjemme fra jobb med lønn og mat på døren via kolonial.no. Hvis det attpåtil skal regne i to uker så gjør det meg ingenting.

Men det som bekymrer meg er som nevnt mine foreldre, og de eldre generelt. Det plager meg litt at jobben min som foregår midt i en av Norges smittesoner ikke gjør stort for å forhindre det. Vi reiser rundt på alt av skoler, seniorsenter, legesentre og barnehager for å nevne noen. Det er relativt lett for oss å komme i kontakt med smittebærere, og dermed også lett for oss å bli smittebærere. Men derimot så er de på kontoret med fast plass satt til hjemmekontor, de som uansett ikke reiser utenfor bygget. Det gir ikke så mye mening.

Jeg ønsker ikke at mine foreldre skal bli smittet med Corona fordi jeg har pådratt meg det, i følge statistikken så vil de bli mye hardere rammet av det enn meg. Derfor bryr jeg meg om dette hersens viruset. Men jeg synes det er litt galskap i alt sammen, børsen raser, bedrifter fortviler pga tapt inntekt. Og ja, det er pengetapet som skaper frykten her når vi snakker business, folks helse kan det være det samme med, men når de taper penger fordi folk ikke kjøper, da er det krise. Gud som jeg hater det ordet.

Nå nylig leste jeg at børsen stuper enda mer, stadig mer blir avlyst og ordet krise dukker opp overalt. I samme tid tar jeg meg selv i å følge med på smittetallene like ivrig som en fotball fan sjekker kampresultatene under en høyst viktig kamp. Hvorfor?

Nei jeg vet ikke helt hvorfor, jeg synes vel egentlig det er forkastelig at media behandler smitteantallet som en slags scoretabell. Forrige uke så lå Norge på en delt 22. plass med Iran. Men så fikk vi brått mye mer poeng og rykker nå snart opp på topp 10. Ikke at det er noe positivt, og Kina leder jo uansett med mange tusener av poeng…

Neida jeg skal ikke spøke mer om det her, men Gud så lei jeg er av alt hysteriet rundt det her. Men hvem vet, kanskje om et år så er en tiendel av klodens befolkning allerede død, eller så er alt glemt som om det aldri skjedde. Vi får se, tiden vil gi svar, det er mandag morgen, en ny uke er i gang, og jeg har ikke Corona.

Owlando