Italia: Venezia, alt mulig på en dag

Klokken ringte 07, tidlig ja, men jeg trenger det. Siden Lørdag gikk med til tilfeldig vandring, og jeg drar for tidlig på Mandag til å utrette noe, så må alt det “planlagte” bli i dag. Opp og ut, rett til Restaurant Principessa som lå rett ved havet. Der ble det kaffe og croissant, jeg innser nå hvor mye jeg kommer til å savne kaffe. Ikke det at vi ikke har det i norge, men det er noe spesielt med den italienske kaffen. I tillegg så har jeg fått sansen for noe som heter kaffe shakerato, en slags ristet sjokolade kaffe. Skulle tro det var likt som mocca, men det er det altså ikke. Til nå så har jeg ikke funnet noen plass i Oslo som har den, men kanskje jeg finner en, jeg skal spørre min Italienske lærer om akkurat det.

Etter en times tid med mat, kaffe og TripAdvisor uglen så fant jeg det jeg trengte, navnet på glassblåser øya, lokasjonen for en kirke, og en anbefalt båttur. Pluss en person å møte ute på øya. Da var det bare å komme seg avgårde, og båtene jeg kunne ta lå rett utenfor Principessa så det tok jo ca tre min å komme seg på en båt. Systemet var ganske greit selv om jeg endte opp med å ta båten feil vei, sånt skjer, på den annen side fikk jeg sett mer enn forventet på den måten. Etter en fin runde rundt hele byen så kom jeg frem til øya Murano, og der kom jeg tilfeldigvis inn med en gruppe for å se glassblåserkunsten i Murano. De er tydeligvis ganske kjente for sin kunst, aldri hørt om de personlig, men når jeg fikk se dem i action så skjønte jeg fort hvorfor de er kjent. Det var kort sagt fantastisk å bevitne, hvordan en brennende kule med væske ble omgjort til en nydelig glass skulptur.

Etter turen og litt mer shopping i souvernir butikken var det bortover inn i byen for å møte Chiara, ei som jobber på en lokal butikk der. Det ble en Coca cola og en time i skyggen før turen gikk videre til et område som jeg ikke helt skjønte hva var, sånn går det når guiden knapt kan engelsk og turisten knapt kan engelsk. Men det var en fin og hyggelig tur, så bar turen tilbake til Venezia byen. Jeg tok feil båt igjen og endte opp på enda en rundtur i områdene rundt, men det var like greit. Eneste ulempen var at jeg måtte løpe for å rekke Duck-store i tide, de stengte åtte. Jeg rakk det med ti minutters margin, livet mitt har stadig vekk finurlige måter å minne meg på hvorfor jeg trener løping. Etter å ha handlet litt der også så møtte jeg på Justice i byen, vi gikk sammen tilbake til hostellet. Der kjøpte han pizza og jeg tok en rask dusj før det var ut for å møte Laura igjen. Siste kvelden med Laura, og siste kvelden i Venezia, det har gått fort. Jeg føler jeg fikk gjort unna en del i dag, og jeg toppet det hele ved å gå til en restaurant rett ved konsertområdet, der fikk jeg spist en god pizza og samtidig hørt Laura og sett lysshowet.

Så ble det vandring hjem og tanken på å stå opp 05 neste morgen for å komme til et potensielt fullt fly var ikke helt motiverende. Men sånn er det når jeg reiser, jeg sover minst mulig, og prøver å få med meg mest mulig på den tiden jeg er gitt. God natt!

#owlando