Historien bak den nye Instagrammen

Da var det hele gjort, den nye Instagram kontoen er godt i gang, men for et styr det har vært å få til det der. Ganske mange som jeg må følge på nytt, og det har også kommet litt spørsmål om hvorfor jeg engang har laget meg en ny konto med samme navn som den gamle. Hvorfor gadd jeg det?

Dette innlegget er til alle dere som har spurt hvorfor jeg laget en ny konto på Instagram, her har dere svaret dersom dere orker å lese det.

silver iphone
Photo by Thought Catalog on Pexels.com

Svaret er kort og godt Facebook / Meta. Som har klart å gi meg noe av den dårligste kundeservicen jeg noengang har opplevd. Okei, la oss begynne denne historien, alt begynte med en mail jeg fikk. Der stod det at jeg trengte å verifisere bedriften min for å kunne bruke de nye Facebook og Instagram tjenestene, jeg ble nysgjerrig på hva dette gjaldt, siden jeg ikke engang kunne verifisere bedriften min. Årsaken til det er at jeg ikke engang har en bedrift, jeg har en Facebook side, og en Instagram konto som er linket sammen, slik har det vært i mange mange år. Men tydeligvis ikke nå lengre.

Siden mine kontoer er såpass gamle som de var, så tilhørte de et økosystem som Facebook kalte for old page, og det som skulle skje var at denne skulle konverteres over til en new page. Men det lot seg ikke gjøre siden jeg ikke kunne verifisere bedriften jeg ikke har. Så naturlig nok gjorde jeg det eneste jeg kunne komme på, å ta kontakt med kundeservice. Og det var her mye drit startet.

white and black wall paint
Photo by Jan Prokes on Pexels.com

Å få kontakt med en i fra kundeservice var ikke så lett, det var mange sider man måtte innom før man fant en plass for å faktisk starte en samtale, istedenfor å bla igjennom de hundrevis av hjelpe-tråder de stadig linket meg til. Jeg måtte gå så langt som å velge et alternativ at noen forfalsket identiteten min før jeg klarte å få chat-kontakt med dem. Første runde: Jeg forklarer problemet mitt, og at jeg ikke kan identifisere bedriften jeg ikke har, hvorpå jeg får som svar at det ikke lar seg gjøre, men jeg kunne kontakte offentlige forvaltere for å registrere bedriften min på nytt for å så kontakte Facebook igjen når dette var gjort. Nei, jeg gjorde åpenbart ikke det. Runde en var over.

Andre runde: Jeg kontakter de igjen, og mitt spørsmål denne gangen var hvordan jeg kunne slette min Facebook page. Her fikk jeg til svar at i mitt tilfelle så kunne jeg ikke slette den fordi den alt var knyttet til en bedrift. Da svarte jeg med spørsmålet om hvordan jeg sletter bedriften min, som uansett ikke eksisterer, og da kom det fra Facebook representanten et svar som lød som så: Du kan ikke slette din bedrift da denne ikke er verifisert, du må først verifisere bedriften din før du kan slette den. (Som i mitt tilfelle betydde å gå til Brønnøysund, etablere enkeltmannsforetak, få et foretaksnummer, registrere dette hos Facebook, knytte det til min side, og på den måten verifisere min bedrift.) Nei, igjen så gjorde jeg ikke dette. Jeg spurte mange ganger om det ikke gikk an å fjerne den manuelt om jeg bekreftet min identitet, men nei, det gikk ikke. Den kunne kun fjernes dersom bedriften min ble verifisert. Takk for hjelpen. De bedyret at de prøvde så godt de kunne å hjelpe, men det nekter jeg på. Jeg ble litt ufin mot vedkommende, men i samme tid så har jeg ikke dårlig samvittighet fordi det føltes ut som å snakke med en vegg uansett.

Tredje runde: Jeg kontakter de igjen, med spørsmålet om hvordan jeg kan fjerne meg selv fra bedriften, og heller lage alt på nytt. Det forklarte de at ikke går, da min personlige Facebook-konto var deeplinket med både min Facebook OLD page, og min bedrift, som fortsatt ikke er verifisert. Og i tillegg til det så hadde de på et eller annet tidspunkt de siste ti årene lagt meg til i noe som heter Facebook Pixel for bedrifter. Noe som også var umulig å slette. Jeg kommenterte med at det burde være ulovlig å legge til folk i tjenester uten samtykke, og at det i alle fall burde være ulovlig å nekte å fjerne ting dersom man gir en personlig forespørsel om det. Men neida, det var umulig å fjerne. Jeg ble ufin igjen og spurte hva man gjorde i tilfeller dersom innehaver dør uten at ting blir avsluttet. Da fikk jeg til svar at kun administrerende kunne fjerne siden, men på grunn av koblingen til bedriften som ikke er verifisert så måtte man gå igjennom den prosedyren først. Jeg er selv innehaver, så dersom jeg dør, så må jeg passe på at spøkelset mitt ordner opp i dette i etterkant. Dette sa jeg også til kundeservice personen. Han beklaget, men igjen bedyret han at de skulle gjøre så godt de kunne for å hjelpe meg. Men, uansett hva jeg spurte om så var det helt umulig for dem å fjerne noe.

man wearing brown suit jacket mocking on white telephone
Photo by Moose Photos on Pexels.com

Fjerde runde: Det ble aldri noen fjerde runde, jeg var så forbannet og lei av hele dritet at jeg fant en annen utvei. Ikke en så korrekt måte, men jeg gir blanke i akkurat det når de først skal være så vanskelige. Så jeg gjorde som følger, endret navn på bedriften til DELETE ME, og skiftet navn på Facebook siden til Old Owlando. Og det samme gjorde jeg med Instagram kontoen. Neste steg var at alt måtte fjernes på et eller annet vis. Dette løste jeg på den måten at jeg laget en falsk facebook profil, med egen tilhørende falsk e-post. Denne profilen inviterte jeg til å bli administrerende for min bedrift og facebook side. Når dette var gjort, så logget jeg på med den falske, og sparket ut Vegard Orlando fra hele driten. Etter at det var gjort, så gikk jeg inn på min egen falske konto, og slettet den permanent. Som vil si at jeg tror bedriften eksisterer fortsatt under navnet DELETE ME, siden er borte, den gamle Instagram kontoen har jeg kontroll på, men den skal snart deaktiveres.

Deretter laget jeg så en ny konto, men det tok 14 dager før owlando navnet ble frigitt slik at jeg kunne ta det i bruk på min NYE instagram konto, og det samme gjaldt Facebook siden min. Jeg satte opp en alarm på tidspunktet, slik at jeg ikke skulle glemme det. Når dagen kom, som tilfeldigvis var 1. November så var både navnet Owlando fritt på Facebook og Instagram. Da tok jeg det tilbake, fikk meg en såkalt NEW page, og en ny Instagram konto. Som nå står fritt, uten en forbasket bedrift som ikke kunne verifiseres. Og det var hele historien, til de som måtte lure på det.

Og nå finner du meg på Instagram her med navnet @owlando, og min nye Facebook side er her: https://www.facebook.com/owlando. Takk for meg!

Owlando