22022022

En litt uvanlig tittel på innlegget tenker du kanskje, men det har sin forklaring i at det er en ganske uvanlig dato. Nå er det flaut å si at jeg ikke husker hva det heter når det er en sånn dato, men la oss bare si det holder med å kalle den spesiell. For når du ser på tittelen så er det jo litt kult ikke sant? Foruten at det er en spesiell dato så er det også den siste spesielle datoen i vår levetid, og det gjelder kanskje hele menneskeheten, for neste gang det skjer noe sånt er i år 3000. Jeg er ikke sikker på om menneskeheten engang eksisterer på det tidspunktet, og jeg vet garantert at jeg iallfall ikke lever, og sikkert ikke mine etterkommere heller.

Og det er jo en litt spesiell tid vi er i nå også sånn foruten datoen, og det er både positivt og negativt. Det negative først er faren for en ny storkrig i verden, grunnet den spente situasjonen mellom Russland og Ukraina, som i samme tid drar med seg hele verden i smellen. Dog det har vist seg å bli store kriger som følger av slutten på en pandemi eller annen katastrofe av verdensomspennende slag. Det i seg selv er jo ganske smart sånn strategisk sett, for mange land er jo svekket både økonomisk og i generell styring grunnet at pandemien har endret mye. På den positive siden så har vi jo at vi muligens går i en sluttfase når det gjelder pandemien kjent som Covid-19. Det har vært en lang periode, men i sammenligning med andre tidligere pandemier så har denne vært kort, det er vel grunnet vår avanserte teknologi og forskning, noe som ga oss vaksiner.

I skrivende stund så kjenner jeg fortsatt effektene av å ha hatt koronaviruset, kort sagt så føles det ut som jeg har en lunge mindre, og at noen har satt en tilfeldig trylleformel på meg som gjør at jeg til helt tilfeldige tider på døgnet nesten bare sovner av. Det har gjort det litt vanskelig på jobb i det siste da jeg ofte må sette meg ned for å få igjen pusten, jeg har også sovnet flere tilfeller på jobb, noe som absolutt ikke er bra. Men det er heller ikke likt meg, jeg har aldri hatt et energi eller pusteproblem før, men nå har jeg det, takk for den korona. Jeg prøver det noen dager til før jeg vurderer å sykemelde meg en liten periode for å se om effektene avtar. Hva som skjer etter koronaviruset har vist seg å være totalt forskjellig fra person til person, noen blir knapt syke av selve viruset og blir heller syke i ettertid, andre blir alvorlig syke av viruset men blir bra etter en ukes tid, noen merker ikke at de er syke og merker ingen effekter i etterkant. Det er litt fascinerende det der.

Hadde jeg vært dårlig trent så hadde ikke dette kommet som en overraskelse på meg, men jeg har løpt 2-5 ganger i uken nesten på fast basis over flere år, og vil si at jeg pga det har opparbeidet meg en god kondisjon om ikke annet. Men tidligere forsøk de siste dagene på løpeturer har endt med elendige resultat, og et tilfelle holdt jeg på å svime av på. Igjen så er det bare jeg som er dum og nekter å godta at jeg ikke er i form til tross for at jeg ikke teknisk sett er korona-syk lengre.

thermometer on blanket
Photo by Polina Tankilevitch on Pexels.com

Men men, man får ta det som det kommer, er ikke mye man får gjort med for øyeblikket uansett. Krysser bare fingrene for at jeg ikke er blant dem som må gå med dette i opp til et år i etterkant. Om så må være, så skal jeg få det til å fungere på et eller annet vis også. Akkurat nå så slapper jeg av og koser meg på nyoppussede Kaffebrenneriet, en snau time før jobb i det jeg skriver dette innlegget. Dette er vel så og si et stamsted for meg, selv om jeg ikke kan kalle meg stamkunde. Her har de pusset opp det gamle lokalet, og det er blitt så utrolig fint. Med en chiapudding foran meg, en ismocca til høyre for meg, og klassisk musikk for ørene så kan jeg ikke si annet enn at dette er en deilig morgen på denne spesielle dagen.

Nå gjenstår riktignok bare et kvarter før jeg må stikke for å begynne arbeidsdagen, men Gud som jeg har kost meg, håper resten av 20.02.2022 fortsetter i samme sporet. Og så krysser jeg fingrene for at Russland ikke velger å starte krigen sin nettopp i dag, selv om Putin kanskje også synes det er en spesiell dato å gjøre noe sånt på. Jeg vil at denne datoen skal huskes som en fin dag, og ikke den dagen 3. verdenskrig smått startet. Takk for meg!

#owlando