Og da var logoen på plass


En milepæl er nådd

Yes du leste rett, jeg har gitt opp, eller har jeg blitt ferdig? Ikke vet jeg, men jeg orker ikke styre rundt med logoen lengre. Den har kommet så langt jeg orker å gjøre noe med den, og jeg har funnet ulike flater den fungerer i. Nå er det på tide å bruke den. Gudene vet hvor mange versjoner denne har vært igjennom, og ei heller hvor mange ulike former den har hatt. Owlando kom jo ut av at vi hadde en skole-oppgave om å lage vårt eget brand. Jeg brukte lang tid på å finne på noe, men det hele endte opp med en spøk på mitt eget mellomnavn Orlando. Jeg digger ugler, og det falt rett og slett på Owl(ugle)ando. En annen grunn til at jeg valgte dette at det på daværende tidspunkt ikke var noe treff på Google for dette, og det skal jeg si deg er ganske unikt. Nå er det vel mer treff å finne, men det meste av det er meg, og maskoten til NightOwl i Australia. Den maskoten kom riktignok et halvt år etter at jeg fant mitt navn, den er riktignok en ugle, noe min logo og karakter ikke er. Og hvorfor er den ikke det, jo, fordi ingen har sagt at Owlando er en ugle, han digger ugler, men han er ikke en. Teit grunn, ja sikkert, men nå er jo dette bygget på en pun fra før av.

Du finner det meste fra meg på navnet Owlando i alle fall, både #owlando og @owlando overalt. Det tok litt tid bare å få ordnet det også.

Farger, design og prosess?Okei, her har vi egentlig ganske mye å snakke om men for å slippe å slite ut tastaturet så tok jeg heller litt tid å fant frem noen eksempler på hvor mange varianter og ting jeg har vært innom angående denne logoen. Det er mange flere enn disse, og enda flere varianter, men ja her ser du litt av hvor alt dette startet. Den øverst til venstre er den aller første Owlando logoen jeg laget, det er en rund ugle. Et konsept jeg har prøvd å holde på så lenge jeg kan eller bygge videre på. Jeg har alltid likt runde og søte ting, men utover årene så har min interesse for minimalisme, flat design og lignende økt. Jeg vil lage en logo så simpel og enkel som mulig, men som lett skal kunne brukes som en karakter, en emoji, og lett å bruke i ulike sammenhenger. Et annet av kriteriene mine til logoen er at jeg lett skal kunne tegne den, det er også derfor det siste og endelige resultatet kom rett fra tegneblokka.

Farger og font har også vært litt av et rent helvete å bestemme seg på. Jeg er veldig glad i blå, oransje, og generelt lyse pastell-farger. Men det har vært vanskelig å finne en sammenheng som passer, jeg sier ikke at jeg har funnet det nå heller, men jeg har kommet til et resultat jeg liker. Fonten må jo også matche litt av det runde jeg ønsker å få frem i logoen. Enkle linjer, stort, og lett leselig.

Tilbake til logoen som den er blitt, den har et rundt, lett og lekent utseende. I tillegg så har den fått piggete hår som kontrast til det runde, men også fordi jeg igjennom mange år og fortsatt den dag i dag ofte har piggete hår. Det er mye justeringer og pirk som denne logoen har bydd på. Det har nesten gjort meg gal, og det verste med alt er at det er sånne små miniatyr feil som ikke synes på nett, og ofte er det KUN jeg som kan se dem fordi jeg vet om dem. Men nå er det gjort så mye med den at jeg tror faktisk alle linjer og vinkler er helt som de skal være. Jeg føler meg i alle fall ferdig med logoen, nå må jeg bare få den ut på ulike flater, samt må den jo tilpasses litt ulikt hvor den skal være. Jeg har en fargepalett med 3 grunn farger, men også 3 alternative farger som kan byttes etter behov.

Sånn, da har jeg fortalt litt om logoen og vist frem en del av hva den har vært igjennom årene. Og jeg har fått unna enda et blogginnlegg, kanskje jeg skal klare å få til litt jevnere oppdateringer her nå. Det er lov å håpe?

Owlando