En etterlengtet Mandagsblogg

God Mandag folkens, sola skinner som vanlig og boligens temperatur har for lengst krøpet over 30 tallet. Men endelig har ikke det så mye å si, jeg kan ta med meg maskinen ut, ting og tang i Oslo er åpent, og man kan sitte på kafeer igjen. Det har riktignok vært slik et par uker allerede, men det er først i dag jeg benytter meg av det. Så i skrivende stund sitter jeg nå her på Godt Brød ved Munch-brygge eller hva det nå egentlig heter her og nyter en ismocca. Ganske deilig altså!

Sola har så til de grader levert den forrige uken, med over 30 grader i sola nesten jevnt, og Gud som det har steiket. Selv har jeg lidd av solstikk store deler av uken grunnet heftig soling helgen før det igjen. Ikke ofte jeg får det her til lands, så nå i dag er jeg meget fornøyd med å kunne sitte ute på kafe, i skygge, og kjøle meg ned litt. Solstikket er over, tror jeg, og godt er det , for fy så sliten og slapp man blir av det. Jeg har dog gjort mitt for å trosse det, ved blant annet å ha løpt 1 mil flere ganger og syklet flere turer siden sist. Tempoet har blitt lavere, men distansen har blitt lengre, så jeg antar det er ganske jevnt, er det ikke?

Når jeg først sitter her så er det lett å havne i tankebobla, selv om dette ikke er et slikt innlegg, men fy så fin Oslo by egentlig er. Kort vei til det meste, mark, hav, parker, restauranter og shopping. Til og med strender har vi fått på plass flere steder. Dette slo meg egentlig nå i samtale med en venninne fra Colombia, hun bor slik til at det tar flere timer for komme til kysten, eller badevann generelt. Som bosatt i kjernen av byen her med alt innenfor umiddelbar rekkevidde så ble det brått mye mer verdsatt. Senest i går så ble min ene løpetur avsluttet på bryggen ved Munch museet, og det var utrolig godt å bare ta seg et bad der. Mye folk, men det må man nesten bare være vant med når man først bor i et lands hovedstad. Trøsten er jo at hadd dette vært i andre land kunne du sikkert tredoblet folkemengden på ethvert sted. Dog jeg hadde jo ikke sagt nei til å bo ved Surfers Paradise igjen, hadde sjansen der kommet igjen så hadde jeg tatt den på direkten. Når det kommer til steder å bo så er jeg veldig fornøyd med Norge og Oslo, og det er vel kun et fåtall andre steder jeg ser for meg at jeg kunne bodd permanent, deriblant nevnte Surfers Paradise i Australia.

En annen fordel når man først er inne på skrytebølgen, Norge har årstider, det er deilig å ha litt av alt. Om jeg måtte valgt evig vinter eller evig sommer så aner jeg ikke hva jeg ville valgt. Mange hadde nok brått svart sommer uten å tenke seg om, men hey, det er godt å kunne være naturlig nedkjølt også. Tretti plussgrader er fint det, men ikke hver dag, absolutt ikke! Som en gamer så må jeg jo også si at jeg setter pris på dager det bare pøser ned av enten regn eller snø, da kan jeg sitte inne med god samvittighet. Jeg er en av de personene som får dårlig samvittighet av å sitte inne i finvær, kroppen bare føler den må ut, uansett om jeg har noe å gjøre ute eller ikke. Noe som ofte kan føre til at jeg drar ut 8 på morgenen og kommer tilbake en gang før midnatt. Noen av romkameratene mine i Australia stusset på dette, jeg fikk jevnt høre: “You’re always outside Ollie.” Min forklaring til dem var at i Norge så kan det fort gå flere uker mellom hver fine dag på sommeren, og det er ikke alltid vi har mer enn to-tre av dem heller, så hvis du går glipp av den ene dagen, så kanskje du gikk glipp av sommerens eneste og fineste dag. Det vil man jo ikke. Så jeg antar det er derfor det er slik, for nettopp meg. Jeg håper og tror det er flere av dere der ute som har det slik.

Fra det ene til det andre, jeg har fått litt fart i fotograferingen igjen, det har lenge vært en tørke på både inspirasjon, motivasjon og generelt alt fra min side. Mulig det er litt sånn fortsatt, men jeg har prøvd å sparke det igang litt mer, og nå i denne tiden her så har jo fugler blitt foreldre. Det har jeg lyst å se, så jeg tok en sykkeltur her en kveld for å finne litt fugle-familier, da fikk jeg tatt deriblant dette bildet. De er jo så søte de gåsungene. Jeg har planer om å finne flere å fotografere fremover, jeg har dårlig tid, de vokser jo så fort. Kommer til å oppdatere bloggen litt mer også nå, blant annet fylle inn litt ukens anbefalinger her og der. Er ofte slik at hvis man kommer på etterslep en gang, så er det så altfor lett å fortsette den trenden. Uansett, det var dagens oppdatering pluss pluss fra meg.

Owlando