Første dag i Singapore

Det var full Halloweenfest hele natten, ikke på meg, jeg laget meg et glass med varm melk og honning og satte på meg hodetelefonene alt i ti tiden på kvelden. Det er alt jeg husker, til tross for at det var kaotisk i studentbyen den natten. Jeg våknet opp av vekkerklokka, tida var inne, det var på tide å dra. Spenningen steg hele veien fra rommet og til flyplassen, jeg sa hadet til roomiene mine, og gikk ombord i flyet. Takket være tidsreise, så reiste jeg tilbake i tid, nok til å få med meg enda en morgen, i Singapore.

Måten denne turen ble til gjorde jo at det ikke ble planlagt så mye annet enn destinasjonene, men noe jeg har levd etter ganske mye av mitt liv er det engelske uttrykket Just wing it! Det betyr igrunn bare å ta det på sparket. Og sånn ble det, vel fremme på flyplassen i Singapore, med min 30kg tunge ryggsekk på ryggen var det på tide å finne veien inn til byen. Det var ganske enkelt, for som på flyplasser flest er det et tog som går midt til smørøyet. Jeg bestemte meg underveis at jeg ville bo i Chinatown, både fordi det sannsynligvis var billig der, og jeg syntes det hørtes spennende ut, få en liten smak av Kina på samme tid.

Check-In Chinatown ble mitt hostel, og siden jeg alt var midt i byen var det like greit å bare bli der under hele oppholdet, jeg hadde tre hele dager i Singapore så det var ganske greit å ha en fast base for ryggsekken. Det var rett inn på rommet, legge fra seg alt, og ta med den lille ryggsekken der kamera og ja, egentlig bare kameraet og objektivene var bagasjen min. Fikset meg et lokalt kart fra hostellet, og så var det ut på tur.

Noen raske søk på TripAdvisor (kan virkelig anbefales til alle som reiser blindt) så fant jeg meg noen ting jeg ville gjøre i løpet av de tre dagene jeg hadde. Planen min ble å gjøre følgende:

  • Besøke Singapore Gardens by the bay
  • Besøke Marina Bay Sands tak-terrassen
  • Spise på en høytliggende restaurant med utsikt over byen
  • Se Singapore Zoo
  • Se Juron Bird Park
  • Oppleve nattelivet i Singapore

Hvordan jeg skulle få til alt det der på få dager var litt vrient å pønske ut, men jeg bestemte meg for å også ta det på sparket, og spaserte ut av China town i retning havna og til Gardens by the bay.

For de som ikke har sett dette verken på postkort, tv, eller andre steder så kan jeg love at hvis du kommer hit på en solfylt dag så er dette noe som kan ta pusten fra deg. Det er rett og slett utrolig vakkert. Hagen er utrolig stor, og det er masse vakre planter overalt, men Gud så varmt det var der når jeg gikk rundt. Jeg tror nok vi snakker 35 pluss konstant, og det kan godt være det var i skyggen. Det er i sånne tilfeller man kan være glad for at man er sånn passe trent og ikke har altfor mye kroppsvekt å drasse på, for det der var tungt. Men igjen, så nydelig. Planen min for dagen ble til i det jeg gikk rundt og nøt alt det hagen hadde å by på, for rett ved hagen så man jo mitt neste mål, Marina Bay Sands hotellet.

En praktfull og fantastisk struktur det der, og målet mitt var jo toppen. Jeg tenkte en stund jeg skulle bestille et rom der for en natt, men det viste seg å koste en fjerdedel av budsjettet for hele turen så det ble raskt nedstemt av meg selv. Men opp på toppen skulle jeg uansett. Så etter litt trasking i hagen og en stopp innom et tilfeldig kjøpesenter for å kjøle seg ned i aircondition så var målet å komme seg til topps. Da jeg fant ut av det så viste det seg at det bare var åpent visse dager og tider, men utrolig flaks så var denne dagen en av de, og jeg kunne komme meg opp til toppen.

Vel oppe på toppen så var det nydelig, jeg kom akkurat i tide til å få med meg en sånn halvveis fiasko solnedgang, men utrolig nydelig var det uansett. Det var tydeligvis et basseng her oppe også, det er jo her de fleste Instagram-bertene har bilder av seg selv hvor det ser ut som de er på vei utfor et stup, da veggen som holder vannet er av glass. Jeg fant fort ut at det aldri ble et sånt bilde på meg, da bassenget var kun for gjester med premium rom, men like greit, jeg har høydeskrekk uansett.

Jeg koste meg så mye der oppe, det var hyggelig stemning, og utsikten er noe jeg aldri kommer til å glemme. Solens lys ble kjapt erstattet med lys fra byen nedenfor, og jeg kjøpte meg en alkoholfri drink og bare satt meg ned å nøt utsikten i flere timer. Første dag i Singapore var utrolig, ingenting var planlagt, men det fløt fint for det om. I morgen så er planen så langt å komme seg til Singapore Zoo, så får vi se hvordan det går.

Owlando