Reisen fra fem år tilbake

For nøyaktig fem år siden…

I dag så er det nøyaktig fem år siden jeg begynte på en av mine mest spennende reiser så langt i livet, det var reisen hjem fra Australia og hele veien til Norge. Det hele endte opp med å bli noe helt annet enn hva planen var. Planen var å ta direkte fly fra Brisbane airport og en mellomlanding i Dubai, for å så fortsette hjem til Norge. Problemet var at det var utrolig dyrt. Ja faktisk så dyrt at jeg revurderte det, men det slo meg brått at hva om man bestiller turen sin fra en annen plass. For eksempel Singapore?

Og sånn begynte det hele, for det viste seg at jo, hele turen ble allerede billigere ved å først reise til Singapore og fly derfra via Tiger Airways ut av Asia, og så stoppe i Russland. At jeg skulle begynne å sette sammen min egen reise basert på å kutte fly kostnadene hadde jeg aldri trodd. For igjen, planen var bare å reise til Singapore og så ta første fly derfra mot Norge. Men problemet mitt der som førte til det ene og det andre var, at flyet som skulle videre til Norge medførte en 17-timers lang venting på flyplassen.

Jeg har aldri hatt noe problem med å vente, jeg slår meg som oftest til ro hvor enn jeg er i verden, men å være stuck 17 timer på en flyplass var jo litt irriterende. Et sted hadde jeg lest at flyplassen i Singapore ikke lå så altfor langt fra sentrum, så jeg vurderte å satse på å stikke på en svipptur mot sentrum, spise noe, og så tilbake igjen. Men Gud så redd jeg var for å rote til noe, så da kom jeg på ideen om å hvorfor ikke bare bli noen dager i Singapore, jeg har jo aldri vært der, og jeg elsker jo å reise.

Og sånn skjedde ting, hjernen var på høygir, og ideen var så genial. Men tenk om det kunne bli enda billigere? Jeg sjekket flytider og priser på kryss og tvers, og jeg kom på noe som lignet mer på fantasi enn en realitet, og det var som følger. Hei, hva om jeg drar til Singapore noen dager, så reiser jeg videre til Filippinene og videre derfra til Vietnam og så til Thailand. Thailand er som mitt andre hjem, og derfra er det lett å finne veien hjem til Norge på en enkel måte. Dog jeg hadde aldri vært i Bangkok siden når jeg reiser med familien så holder vi oss oftest på øya Phuket. En genial måte å få sett Bangkok på, men hey, jeg ville også besøke vennene på Phuket. Dermed la jeg inn litt ekstra dager i Thailand slik at jeg kunne fly fra Bangkok til Phuket, og så reise derfra og hjemover via Russland. Herregud for en fantasi, bare synd det aldri ville fungere, eller ville det? En slik mulighet får man ikke ofte i livet, og for en gangs skyld tok jeg den, uten å tenke på konsekvenser, risker eller noe annet, og Gud så deilig det var. Før jeg la meg den kvelden/natten/morgenen, så var alle billettene bestilt. Ruten til Norge var ferdig, og 1. November startet det. Den 1. November 2015.

Kvelden natten før avreise var det stort Halloween party i studentbyen jeg bodde, vanligvis ville jeg vært ganske lei meg over å gå glipp av en sånn fest. Men alt jeg gjorde var å glede meg, for hos meg var kofferten pakket, og neste morgen startet eventyret. Kunne ikke risikere å miste alt det bare på en sen alkoholholdig natt.

Jeg har lyst til å ta dere med på denne reisen i løpet av denne måneden, både for å selv få gjenoppleve den, og for å faktisk få delt den. Et arkiv av bilder har dukket opp igjen, og det er på tide å få det ut! Så hva passer vel bedre enn nå når det er gått fem år siden. Bedre sent enn aldri.

Fortsettelse følger…

Owlando