En super dag med Nerdelandslaget

Forrige Lørdag var en fantastisk dag, jeg kan lett si det var den beste dagen i 2020 enn så langt. Og hvorfor det? Jo fordi det var Nerdelandslaget-treff!

Nå spør du kanskje hva Nerdelandslaget er, du har sikkert skjønt at det er nerdete, og da er du på riktig åker. Nerdelandslaget, laget av nerder, for nerder. Jeg vet ikke om det er en catchphrase eller ikke, men det stemmer i alle fall. I ledelsen har vi Stian Blipp og Andreas Hedemann. Sammen begynte de en podcast med spill som tema, de er allerede kommet opp i et stort antall episoder og det kommer en ny en hver uke. Kvalitet i hver episode, og er du interessert i spill, spillkultur og alt innenfor det, så er dette absolutt en podcast for deg.

Nok reklame der, men det skal ikke mye til for å skjønne at jeg digger Nerdelandslaget. Men det er så mye mer enn podcasten til Blipp og Hedemann, det er en familie. Et samfunn, en tilhørighet og en plass du kan åpne deg helt uten frykt for fordommer for det ene eller det andre. Likte du Barbie spillet på PC og har lyst å snakke om det, så er oddsen faktisk stor at noen andre på laget også har spilt dette. Jeg fikk min store overraskelse da Hedemann nevnte et Kaptein Sabeltann spill jeg spilte mye som barn, trodde jeg var den eneste omtrent som hadde spilt det, men neida. Og det trenger ikke handle om spill, inne på Discorden har de kategorier for alt mellom himmel og jord, og mangler det noe så er det bare å spørre.

Nå ble det reklame igjen, sorry, men ja tilbake til Lørdagen. Vi møttes på Jernbanetorget, det var lett å se oss, det var nerde t-skjorter og effekter lang vei, noen hadde også kjøttet går t-skjorte. Kjøttet går har blitt catchphrasen til Nerdelandslaget. Og Stian har nå en tatovering med nettopp dette på kroppen, som et resultat av at de nådde et stort mål når de hadde sin 12-timers UNICEF stream.

Rett fra Jernbanetorget dro vi opp til parken for hygge, prat og speed friending. Jeg har aldri prøvd speed dating, men tror det bygger på noe av det samme. Bortsett fra at her var jeg ikke redd i det hele tatt. Vi fortalte hverandre om forskjellige nerdete ting, som blant annet hva du ville hatt som superkraft, hvilket spillunivers du ville levd i, og hva din flaueste spill-hendelse er.

Senere etter fem raske timer i parken ble det mat, før vi beveget oss mot House of Nerds. Et paradis for nerder som jeg til nå ikke var klar over. Her hadde de shuffleboard, et rom med masse gaming maskiner til utleie, et VR rom, og flere TVer med Nintendo Switch koblet til. Nok engang, et paradis for nerder, de har til og med bardisk der, så her ble min første øl i 2020 kjøpt.

Senere på kvelden dro vi videre til Tilt, enda et sted for gamere og fans av gamle arkadehaller. For det er nettopp det Tilt er, en samling med spillmaskiner som Time Crisis, Sega Rally, Super Mario og mer. Her er det også ølsalg, så det ble enda mer øl her.

Når klokka slo tolv var det hele dessverre over, men fy så gøy vi har hatt det. Nye bekjentskaper og det var gøy å møte mange av de man hadde snakket med på Discord. Hadde det ikke vært for Corona (viruset, ikke ølet), så hadde vi holdt på enda lengre. Men jeg tror det var like greit å ta kvelden der, varmen og ølen tok på, men igjen, for en fantastisk dag. Den vil sitte som et godt minne i lang tid, og skulle jeg noen gang ha lært meg å trylle frem en patronus (Harry Potter) så ville dette minnet vært sterkt nok til å ta knekken på enhver Desperant.

Takk for meg, og takk for lørdagen!

Owlando