Batanes bursdagen

Da var det den dagen igjen da, jeg fyller år. I 2020 så skjer det ikke så mye på denne dagen, men det er vel regelrett i forbindelse med alt som skjer i verden for tiden. Men for fem år siden hadde jeg vel tidenes bursdag, det var da jeg feiret den ved å reise til en ganske fjern øy ved navn Batanes.

Ankomsten var grytidlig, hele natten var jo tilbrakt på en flyplass. Men det var totalt verdt det for å få med seg soloppgangen før man landet på dette avsides paradiset av en øy. Batanes, selv for Filippinere er det ikke vanlig å reise hit, så jeg føler jeg er veldig fornøyd med å kunne være her.

Flyplassen på Batanes var et lite steinhus, og samlebånd fantes ikke. Her bar de koffertene av flyet og spurte folk manuelt om hvem det var sin. Men ja vi var vel ca 15 stk som kom med flyet den dagen så det var fullt mulig. Veien til hotellet (ja jeg oppgraderte) var kort, snarere fem minutter med moped-bil, det var et veldig fint hotell, eller jeg synes i alle fall det.

Men her ble jeg ikke lenge, dette er en øy der det bare er en eneste vei, og den går rundt hele øya. Eller nesten, den stopper opp sånn 3/4 deler av øya, så man må reise samme vei når man skal tilbake. Første mål på en sånn øy var å leie seg scooter, og det gikk ganske raskt. Det var vanskelig med språket men jeg fikk god hjelp og godt følge. Ut på tur, og jeg tenker det er bedre med et galleri her fremfor enkeltbilder, så her er bilder fra bursdagen min i 2015, på øya Batanes i Filippinene. Det ble en sen kveld og natt med opplevelser, dette var rett og slett et paradis. Alle bør benytte enhver sjanse de får til å besøke Batanes.

Så ja, sånn var det den gangen, og tro meg, jeg vil tilbake dit! Kanskje bursdagen min i 2021 kan feires på Batanes igjen. Det hadde vært noe!

Owlando