Veien til Ålesund

Hei bloggen! Sloknet tidlig, våknet tidlig, slik fungerer det. Sola skinte igjennom klokka 05, og konkurrerte mellom det intense behovet for å gå på do eller å bli liggende. Opp måtte jeg og da startet dagen. Først ut å nyte utsikten, deretter frokost klokken åtte og det var en deilig start. Utvalget var stort men det som fikk min oppmerksomhet var muligheten til å steke egne vafler, noe jeg også gjorde med en noenlunde grad av suksess. En ble bra, en ble fiasko, og jeg er ikke redd for å skylde alt på vaffeljernet.

Etter den gode frokosten var det ikke stort annet å gjøre enn å ta farvel med Isfjorden hotell. Veien videre gikk i retning Ålesund, og i mangel på ting på veien så ble det strake veien dit. Vel fremme i Ålesund ble det et besøk til det akvariet som står som et høydepunkt i følge Tripadvisor uglen, en ugle gir alltid gode råd, så derfor dro vi dit. Muligens det også var fordi været ikke var av det bra slaget, så i håp om å ha noe å gjøre inntil godværet kom så dro vi inn dit.

Der inne var det mye fisk og sjødyr, det kom vel ikke som noe sjokk. En fin plass med mye av det vanlige man kan forvente seg av et akvarium. Mye spennende fakta også, og det mest spennende var vel utendørs området der vi fant både pingviner, seler og otere. I tillegg til det så ble det spising på kafeen der, de hadde god mat, til en helt grei pris. Valget mitt falt på steinbitt kake, og det er noe alle bør smake. Kort og godt var det sykt godt!

Etter noen timer på akvariet hadde været blitt betraktelig bedre, godt nok til at vi fartet videre til Ålesund sentrum. Målet for dagen var utsikten på toppen ved Fjellstua, og den fant vi fort frem til. Dog for meg var det ganske kjølig siden jeg var dum og pakket bare shorts for turen, akkurat som jeg gjorde nordpå i forrige uke. Da ble det hurtig sightseeing i Ålesund for å finne en billig joggebukse, når den var funnet så var det rett til bunnen av trappene.

Etter noen fem hundre steg senere var vi på toppen, og nok engang kunne vi skue en ganske så utrolig utsikt. Hele byen lå for våre føtter, og det ble knipset så mye bilder at jeg allerede nå kjenner jeg gruer meg til jobben med å sortere og å velge ut. Men sånn er det, heller for mye enn for lite, det vil lønne seg i det lange løp. En hel høst i vente, så tiden den har jeg. Oppe på toppen ble det brus og kjeks før turen gikk nedover.

Vel nede så var det tid for mat, og etter gårsdagens pizza så var det fristende med noe annet kjøkken enn det Italienske. Og hva er vel bedre enn det asiatiske? Slik ble det, og vi tok turen til Long Chen restaurant, etter anbefaling fra Tripadvisor uglen. Enda et godt råd fulgt, her var det mye mat for lite penger, i kjent Asia stil. Godt var det!

Med magene fylt så gikk vi videre til den eldre delen av Ålesund, kort tur med mye fint. Deretter fant vi bilen og veien til hotellet, som lå utenfor selve Ålesund. Nærmere bestemt Spjelkavik og hotell baronen. Der var det både bowling og stas. Men etter mye gåing og inntrykk så ble det til at pappa og jeg dro på Spar, handlet godteri, mat og drikke. På tv var det bare Utøya relatert siden 10 års markeringen var i dag. Men etterhvert ble det Praktiske tips med Jon Almås, og så Kongen befaler før det ble natta. I morgen skal vi til Hellesylt via Geiranger, det blir spennende! God natt!

#owlando