Pokemon spill på GameBoy tar meg virkelig tilbake i tid, det er jo disse jeg vokste opp med. Eller jeg vokste opp med Red & Blue (og Yellow), men dette her kom jo ut etterpå, og da var jeg jo hekta. Så selvfølgelig spilte jeg dette også, dette er Pokemon Crystal. Eller det er på en måte det, men ikke helt. Og hva mener jeg med dette? Jo det er nemlig et bootleg spill, altså et piratkopiert spill, fra Vietnam. Pokemon Vietnamese Crystal er det kjent som, og beryktet for å være ekstremt dårlig oversatt. Og jeg lurer selv på om de virkelig hadde så lite Engelskkunnskaper eller om de faktisk la inn ganske mye bare for moroskyld. Tro meg, det er helt utrolig hvor mye dumt som kommer frem i dette spillet.

Alt er jo helt på trynet, ingenting gir mening, og det er nettopp derfor jeg spiller det. Det er moro, det er som å spille et nytt spill uten å spille et nytt et. Og jeg tror neppe jeg har ledd så mye av et Pokemon spill før, de er jo aldri ment direkte å være komiske, men det er dette. Eller, det ble komisk på grunn av hvor elendig oversettelsen er. Som en smakeprøve så kan jeg jo si at det heter ikke engang Pokemon, det heter Elf’s world. Og Pokemon er nå Elfs. Professoren heter Elf Monster, og rivalen min innrømmer selv at han er et monster. Japp, sånn er nå det, og her har du to episoder i min nye serie der jeg spiller dette spillet.

Nuzlocke metoden er det jeg har valgt, og det er en regel som gjør spillet enda litt mer vanskelig. Pokemon spill er jo som regel aldri vanskelige, men i dette tilfellet så kan det jo bli litt værre siden jeg ikke forstår bæret av hva folk i spillet sier, så jeg spiller på hukkomelse og håper det fungerer. Men i tillegg til dette så er Nuzlocke regelen i effekt. Det betyr kort og godt at dersom en Pokemon blir slått ut, så kan jeg ikke bruke denne lengre. Den må releases, eller iaf puttes vekk slik at du aldri mer bruker den. Og det er nettopp det som gjør spillet enda mer spennende, se for deg at din level 47 Charizard plutselig blir slått ut. Ja da er det goodbye til den, og du må finne en ny Pokemon å trene opp. Dette gjør jo at du automatisk blir mye mer forsiktig, og hver kamp har en større risiko. Så ja, slik skal det spilles!

Ta gjerne en kikk på denne serien på min kanal!

Owlando