Et nytt år bringer med seg så mye, men noe av det første mange tenker er angående nyttårsforsett. Har man funnet noen gode nyttårsforsett enda, eller skal man bare finne noen på sparket. Det finnes et hav av ulike nyttårsforsett, noen godt gjennomtenkt, noen knapt gjennomtenkt, og noen som dukket opp i hodet i det man drakk enda en slurk av champagnen.

Men hva er det viktigste med nyttårsforsett? Det kan være mye delte meninger med det, men for meg så er det viktigste at de er realistiske. For ja du kan godt sette deg et nyttårsforsett om å komme på Stortinget i år (som Politiker) eller at du skal stoppe en eller annen krig i midtøsten, men det skal dessverre mye til for at det skjer akkurat med deg, og i året 2019. Tro meg, jeg er en drømmer av natur selv, så jeg hadde virkelig vært glad hvis det viste seg at det faktisk var mulig på ett år. Jeg tror jeg har blitt litt mer realist i løpet av årene, om det er alderen eller noe annet det vet jeg i grunn ikke, men sånn er det nå blitt.

Og realistisk ble det, selv om det var flere som stod opp på lista så ble årets nyttårsforsett å bruke tid på å forbedre seg selv. Og under det så ligger det mange punkter, og bare fordi jeg liker punktlister sånn litt over middels så får du en slik en her:

  • Å få en fast treningsrutine som innebærer å sikre tre treningsøkter i uken.
  • Prøve å bruke tiden mer effektivt og nyttig, også kjent som mindre prokrastinering.
  • Legge om til bedre vaner, som å få en bedre døgnrytme og muligens også et bedre kosthold.
  • Lære en ny, eller å bli bedre i en eksisterende hobby.
  • Sette av tid til meditasjon og annen mindfullness aktivitet.

Det ser kanskje ut som mye, men det er små steg av gangen, og jeg håper det kan bli en god leveregel å ha med seg i det nye året. I forbindelse med målet mitt har jeg også startet med en ny app på mobilen, denne heter Faboulus, og den kan du finne her.

Med denne appen så har jeg tro på at det skal la seg gjøre å endre vanene, Rom var ikke bygget på en dag, men man må jo bare starte med det. Har du et nyttårsforsett om å endre vaner, prøv det gjerne ut. Jeg kommer til å oppdatere prosessen litt sånn underveis her, for å se om det fungerer eller ikke for min egen del. Man må jo bare gå inn i det med et mål om å klare det.

Jeg satte meg mitt første mål for noen dager siden, det var at jeg skal være på trening den 1. Januar 2019, og det i seg selv er jo heller aldri noen garanti siden det å feire nyttår gjerne betyr en lang natt og inntak av alkohol. Det gikk fint det, fikk unnagjort en grei treningsøkt i går, og er motivert for å holde denne treningsrutinen i live, uansett hva. Tidligere så har det skjært seg pga forkjølelse og annet har dukket opp. Men i år har jeg bestemt for å prøve å gå å trene litt uansett form, man trenger jo ikke ta det helt ut, og å svette litt er jo bare bra for å bli frisk raskere. Det er i alle fall noe jeg har hørt.

Da runder jeg av innlegget her, nå har du fått med deg mine nyttårsforsett, hva er dine?

Owlando