Da var det den første Desember, vi er gått inn i Julemåneden, ærlig må jeg innrømme at det føles ut som jeg har vært der en stund alt. Takket være ting som tidlig julepynt, gale handlemennesker på Black Friday, og min egen addiction på julemusikk. Men nå er det altså offisielt, den første, og nå raser det avsted mot både jul, nyttår og et nytt tiår. Decade låter så mye bedre egentlig.

Så hva er planen for Desember?

De siste årene så har jeg lurt veldig på hvor det ble av julestemningen, den har manglet hos meg. Og jeg har savnet den. Etter jul i fjor så innså jeg noe vitalt om julestemning, når man er barn så har både skole og foreldre ansvaret for den. Foreldrene pynter jo opp hjemme med masse julepynt og nisser, jeg antar glatt de gjør det for barna og ikke for egen del, for det meste. Og skolen har jo både juleverksted, grøt dag, Lucia dag og kirke besøk på sin Desember plan.

Hva har jeg som voksen?

Ingenting med mindre jeg gjør det selv, leiligheten min blir ikke pyntet om jeg ikke gjør det selv. Radioen min spiller ikke julemusikk om ikke jeg selv velger det. Og alle de andre aktivitetene må man også velge å gå på, eneste med jul i for voksne er vel julebord. Men der kan man fort ende opp med alt annet enn julestemning, og nå i senere tid er også julematen blitt bytta ut med annet. Noe som i og for seg er greit da man ofte har flere julebord å gå på, noe som gjør det mindre stas å spise julemat for femte gang når man endelig er hjemme med familien den 24.

Så i år skal jeg ta saken i egne hender, pynte leiligheten, sette på juleradio, gå på julebord, gå i kirken (tro det eller ei, men det er virkelig noe spesielt der i jula.), og selvfølgelig skal jeg ha fire adventslys som skal tennes. Og i dag skal det første tennes.

Gjenopplive YouTube kanalen!

Foruten det så har jeg litt planer om å vekke til live den døde YouTube kanalen, og også her vil jeg ha inn litt julestemning. Det blir vel mest sannsynlig i form av julespill og lignende, om ikke jeg også lager en liten film av julepyntingen.

Ta en kikk på kanalen min her: https://www.youtube.com/owlando

Vi får se, jeg ønsker dere alle en riktig fin 1. Desember og velkommen til nedtellingen.

Owlando