Mobilspill: Sonic Forces

En liten mobil forsmak av Sonic Forces

Et nytt Sonic spill er på vei, datoen er den 7. November, men i forkant av dette så kom det et nytt mobilspill også. Det bærer samme navn, men er mer fokusert på en real time racing type slik som Subway surfers.

Pay to play og level system

Ut fra noen forsøk så fant jeg fort ut at dette var et spill der du fort får en fordel dersom du blar opp litt ekte penger. Selv er jeg ikke så fan av sånt, men jeg er også typen som fort biter på dette dersom jeg liker spillet. Man kan kjøpe oppgraderinger til figurer, bonus kister og annet. Samtidig så får man ved første kjøp, en mulighet til å bli kvitt de plagsomme reklamene.

Slik det fungerer så er det et race, man starter med Sonic på level 1. I kistene kan man få kort av andre figurer som etterhvert låser opp flere figurer når man får nok av dem.

Race to win, og spillmekanikk

Det er fire personer som deltar samtidig i real-time, noe som betyr at det i samme tid sitter 3 andre personer å tapper på skjermene sine, akkurat som deg. Kommer du på første plass så får du selvfølgelig den gjeveste premien. I dette tilfellet en bra kiste, med gode sjanser for flere figurer og det å låse opp oppgraderinger.

Spillmekanikken er ganske enkelt at figuren din automatisk løper på en hinderløype, du svinger til venstre og høyre ved å sveipe på skjermen. Samme med hopp og dukk, som da er sveip opp og sveip ned. Du kjemper mot de andre om førsteplassen, unngå hindre, samle våpen for å skyte på motstanderne. Den som når den lilla krystallen først er vinneren, så enkelt er det. Hver kamp varer noen minutter, så det er et godt spill å ha på for eksempel kollektiv transport eller andre små tidsrom der du må sitte i ro.

Konklusjonens tid

Jeg har ikke spilt stort mer enn en times tid nå, men i samme tid så er ikke dette en type spill du sitter lenge med av gangen. Det er ment for korte og enkle kappløp i ny og ne. Du får belønninger for å spille iallfall en runde per dag, men utover det så er det helt opp til deg.

Jeg er veldig glad i spill i real-time, det gir mer spenning og konkurranse instinkt når man vet at den ildkulen du nettop fyrte av mot motstanderen faktisk vil irritere ham. Ikke vet jeg, men det gir meg mer glede enn av å spille mot datamaskiner.

Men på den andre siden er jeg ikke så glad i nivå systemet, og den kort baserte måten å oppgradere på. Det er blitt en trend i mange mobilspill, og jeg forstår at det er en god måte å implementere betaling i spill på. Men jeg liker det ikke, kanskje delvis fordi jeg også er den typen som fort bruker en hundrings på sånt.

Liker du korte og enkle spilløkter på mobilen, liker du Sonic, liker du real-time spill, da er dette spillet for deg.

Terningkast: 4

-Owlando-