Shopping og mer sightseeing i Napoli

Regnet er tilbake igjen

I dag var det mørkt når vi våknet, det var fordi persiennene var helt igjen. Men det ble ikke stort lysere da vi åpnet dem og så at det regnet igjen. Grått og trist var det, og dette var vår siste dag her. I morgen teller ikke siden vi må reise fra hotellet i ni tiden på morgenen.

Da falt altså drømmen om Vesuvio bort for denne gang, men da blir det heller shopping, og mer sightseeing. Jeg har fått noen tips om ulike steder å se, så da prøver vi ut det. Shoppingbiten kom fra at vi tidligere så litt på klær, og det var utrolig billig, samtidig som det var helt annerledes fra det vi har her hjemme.

Ut på tur aldri sur

Første stopp i dag var Elmo’s slott, eller Castillo D’ Elmo, det lå ganske høyt opp, og ga en flott utsikt over Napoli. For å komme hit måtte vi gå i ganske mange nye sidegater, og vi fant omsider frem til taubane stasjonen. Se på det hele som en mini utgave av fløybanen, det var bare to stopp, og så var vi oppe på slottet. Regnet og vinden bestemte seg for å samarbeide godt når vi var her oppe så det ble en kald fornøyelse. Det var bare meg som gikk helt opp til toppen, siden mamma og pappa foretrakk å være tørre og å ha litt igjen av varmen i kroppen. Jeg dro på toppen, kaldt og vått, men verdt det for å få noen bilder av utsikten, og bare det å ha vært der. Jeg har allerede bestemt meg for at jeg skal tilbake til Napoli igjen snart, for å kunne se byen fra sin beste side. Napoli er en vakker by, selv med regn, men den vil være så utrolig mye vakrere når det er sol, og gjerne litt varmere enn nå. På toppen av slottet må jeg si det føltes varmere ut hjemme i Norge enn hva det var på toppen.

Vi søkte ly inne på et bibliotek, og fikk også med oss et kunstmuseum i samme slengen. Det var ganske mye stilig der, men også ganske mye sært, kunst er jo et ganske vidt begrep spør du meg.

Staritas pizza og shopping

Da vi var kommet ned fra slottet så var det på tide med mat, magen rumlet og kroppen var kald igjen. Kommer sikkert til å bli forkjølet av det her, men det får gå, man må ofre litt for opplevelsene. Neste tips å følge var å teste ut pizzaen hos en ganske godt etablert og gammel pizzeria ved navn Staritas. Denne lå ganske langt oppe i byen, og vi måtte gå ganske langt for å finne den, men det var virkelig verdt det. Jeg fikk endelig prøvd en original pizza Margherita. Denne lages litt annerledes enn de man vanligvis får, og den største hovedforskjellen er buffalo-cheese som de bruker istedenfor. Himmelsk smak, og pizzaen her gjør det verdt en tur til, når neste reise til Italia blir.

Etter maten ble det shopping, inn og ut av klesbutikker og jeg fant ganske mye fint. Utrolig nok kostet det ikke mye engang, jeg fikk masse plagg for ca 1500,-. Dette ble da en bursdagsgave fra mamma og pappa.

Siste middag på hotellet

Det ble en ganske lang dag, masse gåing, og mye å se på. Så vi bestemte oss for at vi skulle spise på hotellet igjen, det var faktisk utrolig god mat der. Det var også en ganske gammel restaurant, som har en lang og fin historie. Ikke så rart vi tok den beslutningen da vi hadde gått nærmere 2 mil da vi først kom tilbake til hotellet. Kveldens måltid ble klassisk napoleansk spaghetti med tomatsaus, restaurantens egen spesialitet visstnok. Den var utrolig god!

I morgen bærer det hjemover, så da kan været være som det vil, selv om det hadde vært fint med regn i morgen også.

-Owlando-

Advertisements

Legg igjen noen ord