På messe for å hente litt inspirasjon

Årets reiselivsmesse er på plass

I år som i fjor så er reiselivsmessen her igjen, plassen er Telenor Arena, og her var det fylt med stand, og viktigst av alt, masse reise inspirasjon. Jeg reiser hit for å få motivasjon, og inspirasjon, da dette er noe av det jeg setter høyest i livet, det å reise. Det er slik man ser verdenen, og fy så mye bra det er å finne ut av på slike messer. Gode turer, pakketurer, eventyrturer og mye mer. Motivasjonen kommer siden man trenger penger for å kunne gjøre noe sånt, eller litt iallefall. Og da blir jeg enda mer motivert til å komme igang med mer jobb, og mer inntekt. Slik at jeg en dag snart igjen kan pakke ryggsekken og dra vekk en stund, ut på nye eventyr. Men for øyeblikket så blir eventyret innenfor arenaens fire vegger.

Mange spennende land å drømme om

Selvølgelig dukker det ikke opp nye land for hver messe, men man får mer innblikk i land man kanskje ikke tenker så mye over. Det er for eksempel ikke hver dag jeg tenker på Sri Lanka, Zimbabwe eller Romania for eksempel. Men her på messa får man se masse fra ulike land som gjør at man kan få en litt aha opplevelse, og da er jo mye gjort for en utforskertrang som vekkes til live. Og for noen flotte bilder man møter i alle disse standene, det får en jo også til å drømme om hvor fint det måtte være å kapre en slik jobb. En reisejournalist, eller hva man nå skal kalle det.

Norge har også mye å by på

Det er for så vidt ikke bare det eksotiske utlandet som lokker, vi har mange flotte destinasjoner i Norge også. Her på bildet ovenfor er fra Langedrag Naturpark sitt stand, det er ved Tunhovd, og her får man mange fine opplevelser med dyr fra den Norske natur. Ulv, Gaupe, Elg, Tiur og flere. Sverige stilte også sterkt i år, selv om jeg må si det er rart å se en egen stand for Arvika, et sted jeg så og si vokste opp ved. Det er vel ca en times tid fra der jeg vokste opp.

Showtime

På den Amerikanse biten så var det Cheerleadere som promoterte sporten, og de viste frem et ganske stilig show. Jeg synes det er fantastisk moro å se alle de akrobatiske kunstene som en cheerleader gjeng kan få til. Samtidig så virker det også ganske farlig, mest med tanke på den som blir kastet i luften, må gjøre et triks, og så sette sin lit til at laget under tar i mot på en god måte. Foruten showet så delte de også ut litt materiell fra messen.

God stemning hele veien

Foruten kulturelle små show og underholdning sånn i ny og ne så var det også prøvesmaking av mat, konkurranser, og et lite shopping område. Butikken som stod for varene var ChillOut Travel store, et sted for reisende der man kan få tak i det meste man kan tenke seg å trenge til en reise, være seg en charter-tur eller en backpacker-tur. Selv endte jeg opp med å kjøpe et kjempelite reise håndkle, greit å ha med, samtidig så er det jo supertilbud på messedagene så jeg betalte bare 50 kroner for det praktiske håndkleet.

En lokkende måte å få meg til Toscana

Indiske dansere danset til herlige Indiske rytmer, jeg fikk sett inn i en luksuriøs bobil, og kjøpt en overpriset Solo til 45 kroner. Det er alltid god stemning på Reiselivsmessa, og jeg har fått med meg masse brosjyrer hjem som skal leses. Sannsynligvis bør jeg legge dem på dass, da det meste jeg leser for tiden er når man først sitter på ramma. Kanskje på tide å komme seg tilbake til bokverdenen igjen, er mye god litteratur jeg sikkert går glipp av. Men det får bli en annen plan. Jeg har mange drømmer om kommende reiser, og hvem vet, kanskje dukker det opp en ny mulighet til å reise snart igjen.

Å reise er å leve
Advertisements

Legg igjen noen ord