Den siste dagen av kapittel 29

Da var den dagen her faktisk

Tida flyr, det har jeg sagt de siste fem årene, og nå er det jammen meg den tiden. Tiden da jeg forlater de unge tyveårene, og går videre til de mer modne trettiårene. Kapittel 29 er nær sin slutt, og det ligger klart for en helt ny epoke i det kapittel 30 begynner. Men hva har egentlig skjedd i de siste ti årene?

Noe av det første jeg kan nevne er at jeg flyttet til Oslo, det er vel den største markeringen. Jeg fylte tyve år og flytta også hjemmefra, riktignok en måned før men det er close enough. Deretter ble det skolegang, Norsk Jernbaneskole var plassen. Jeg droppet av etter et halvt års tid da jeg innså at det virkelig ikke var en jobb for meg. Senere ble det flere år med vikariater på forskjellige steder, likte måten å jobbe på, fikk mye erfaring og varierte steder å jobbe på.

På tide med litt foto og reiseliv

Etter noen års jobbing her og der så ble det folkehøgskole i Nordland, faget var foto og reiseliv. Et utrolig bra år, mye lærdom, mye gode minner. Og selvfølgelig mye reiser. Da jeg kom tilbake flyttet jeg hjem til mor og far igjen, for en kort stund. Jeg jobbet et halvt år sammen med en venninne i en fotobutikk på Kongsvinger. Før det bar tilbake til Oslo igjen.

Da jeg var tilbake i Oslo igjen så søkte jeg meg tilbake til ulike vikariater innenfor IKT, da data er noe jeg er mer enn gjennomsnittet interessert i. For en stund var det gøy, men i 2013 la jeg fra meg jobb og satte meg heller på skolebenken igjen.

Studielivet og veien til grafisk design

Søkte meg inn på Norges kreative høgskole, eller fagskole som det het på den tiden. De har skifta navn flere ganger i de siste årene. Og der ble jeg kjent med mange nye trivelige folk, og fikk innblikk i en grafisk verden. Etter to år der med mye lærdom så beveget jeg meg vekk fra Norge en stund. Veien gikk videre til Australia. Og der ble det en bachelor innenfor media, et helt utrolig år, og Gud som jeg savner plassen den dag i dag. Kanskje jeg en gang vender tilbake dit for å bo igjen.

Og så den siste biten

Etter jeg kom hjem fra Australia med en bachelorgrad i hånda så stoppet det hele opp litt. Jeg søker i skrivende stund jobb innenfor mitt fagfelt, og håper på å en dag få sjansen et eller annet sted. Men det kan godt være jeg setter meg på skolebenken igjen for å forsterke min CV og erfaring.

I mellomtiden har jeg nå jobbet ett år som freelance for et firma som heter JCP, der gjør jeg alt mulig rart og det er veldig gøy. Mye morsomme oppdrag, trivelige kollegaer, og en grei måte å overleve på inntil man får seg en fast jobb.

Der har du oppsummert en del av tyveårene, legg til en del festing, gode venner, forelskelser, noen forhold, og masse reising så har du fylt ut det jeg ikke har skrevet her.

Nå er jeg klar, til å begynne på kapittel tretti!

-Owlando-