En real fotosortering

Flere års rot skal ryddes

Helt siden 2007 så har jeg egentlig bare lagt bilder i en mappe med et sånn halvveis greit navn, og der har de blitt. Tok jeg noen flere bilder i samme kategori stappet jeg de også i sammme mappe. Og så flyttet jeg hele mappen i en annen, og gjentar man dette nok ganger så har man skapt det perfekte kaos.

Slik har altså bildesamlingen min vært i mange mange år, og det er som regel bare meg selv som har klart å holde styr på det. Men i senere tid har selv jeg feilet, og det er rett og slett noen bilder jeg bare ikke klarte å finne. Så jeg bestemte meg for å rydde opp.

Hvor starter man egentlig?

Det var spørsmålet jeg satt med i nesten to timer før jeg fant en effektiv måte å gjøre det på. Det sier seg selv at det tar litt tid å brått rydde opp i nesten ti år med bilder. Grunne til at jeg gjør dette er ikke bare fordi jeg vil få orden, men også fordi jeg vil gå igjennom bilder på nytt for å blåse nytt liv i dem.

Ti år med bilder der kan det være mye potensiale jeg ikke så før, samtidig så er det så himla greit med litt orden. Skulle jeg få en jobb innenfor bransjen så er det greit å ha etablert et effektivt og godt fil hierarki.

En langsom prosess

Jeg er alt godt i gang, og det har tatt mange timer allerede. Men lyset i enden av tunnelen er nå synlig, bare tre fire mapper igjen med noen tusen bilder, så er det hele gjort. Men det hadde aldri gått uten et riktig godt organiserings program.

Adobe Lightroom er tingen

Jeg har brukt Lightroom i mange år, og kost meg masse med mange ulike funksjoner. Men det har demret mer og mer for meg at jeg knapt har benyttet meg av alle funksjonene det har å tilby. Som blant annet den nyttige sorteringen programmet har. Nå har jeg alle mine bilder i en mappe fordelt på årstall og måned. Og Lightroom holder orden på nøyaktig hvor bildene fra Bergen i fjor er, og det er like lett å finne Alicante bildene fra 2014.

Kan ikke få fullrost dette programmet nok, og jeg anbefaler alle som holder på med foto, enten det er hobby eller yrke, å prøve dette programmet! Men jeg antar de fleste som har et forhold til foto uansett bruker dette programmet. Jeg skal iallfall sette meg ned å se grundigere på funksjonene som finnes i dette programmet, funksjoner jeg aldri har brukt som sikkert gjør foto livet mye lettere.

-Owlando-

Advertisements

Legg igjen noen ord